dilluns, 17 de maig del 2010

Han de patir sempre els mateixos?

Tal i com comentava al meu darrer apunt del blog, en 48 hores difícilment es poden prendre mides raonades i realment efectives i ja en tenim el fruit.

Les mides del sr. Zapatero han estat les de sempre, a patir funcionaris i pensionistes amb retallades i congelacions que estan, segons el meu parer, fora de lloc.

En un programa de televisió va quedar clar que en Zapatero no sabia el preu d’un Café. He de confessar que jo tampoc el sé perque sóc al·lèrgic però, algú em pot dir si aquest senyor sap quines pensions reben els nostres pensionistes i si les considera justes?

Hi ha pensions de 460 € per a gent que a treballat tota la vida i que, quan arriba a ser gran, ha de malviure per tal de poder subsistir. Son faves contades, si mirem el que costa la llum, l’aigua, el gas, el telèfon... què li queda a aquesta gent per a menjar?

Teòricament, el socialisme, indica que hem de ser tots més o menys iguals, pot ser el socialisme del PSOE es aquest, tots enfonsats mentre ells no pateixen en absolut. Hem de ser seriosos.

Ara ens diran que es la única opció que quedava, que els han obligat i que no hi ha res a fer. Jo els dic que els han obligat perque feia més d’un any que els avisaven, que no tiressin els diners a les escombraries i racionalitzessin el gasto públic. Han fet tot el contrari.

Què haurien de fer? Evidentment estrènyer el cinturó, però donant exemple.

En primer lloc retallar els sous a tots els càrrecs polítics ja que, cap d’ells ha passat unes oposicions per a tenir aquell lloc i han anat a dit, sense donar explicacions si són bons per a la feina o no.

En segon lloc, optimitzar l’administració. Ara toca estrènyer l’administració, no calen tants ministeris i no val a dir que es inviable, es pot fer i estalviant moltíssim.

En tercer lloc, evitar despeses no necessàries, aquí Catalunya, tenim el cas del Sr. Carod Rovira que, en lloc d’anar amb cotxe oficial, de vegades, utilitza l’helicòpter, a més de fer viatges que no tenen cap tipus de sentit. Això ho paguem tots i engreixa el dèficit públic.

Però segueixo insistint, hem de tapar la ferida però també curar-la. Hem de prendre mides per tal de reactivar l’economia i, això, no es fa.

Quants pisos hi ha que no es venen? Quanta gent hi ha que necessitaria pis de protecció oficial? Doncs en lloc de fer un sorteig de 50 pisos entre 600 persones, més caldria que la Generalitat o l’estat es quedessin aquests pisos i les 600 persones tinguessin la possibilitat de tenir una vivenda digne. Persones que haurien de pagar un IBI, nova entrada d’ingressos als Ajuntaments, Persones que haurien de comprar mobles, etc, etc, que permetrien reactivar l’economia actual i permetria tornar a endegar la demanda de vivenda.

Sr. Zapatero, jo podria estar d’acord amb vostè en congelar les pensions si hi hagués una premissa prèvia i es que vostè, i la resta de polítics, es baixes el sou a la pensió mínima. De ben segur farien pujar les pensions mínimes als sous que tenen ara.

Es clar que el seu model s’ha esgotat, tant a Madrid com a Catalunya i, els catalans i catalanes no estem per la labor de seguir aguantant aquestes decisions destinades a transformar el nostre país en una zona d’economia restringida, una zona d’economia de postguerra.

14 comentaris:

  1. Sincerament, crec que resulta bastant demagògic el seu text.
    Evidentment que es poden fer més retallades, però si observem la situació amb coherència, en primer lloc un déficit tan sols el pot paliar de manera efectiva una mesura generalitzada. En segon lloc, les pensions mínimes no es tocarán. Per acabar, considero just una retallada a aquell sector que te la feina garantida i amb un sou superior al dels mileuristes. El que no es digne és que sota l'excusa d'unes oposicions hi hagi persones que pretenguin garantir la seva estabilitat económica de per vida. Totes les feines son igual d'importants per garantir la subsistència d'una societat, dins el meu raonament no entenc sous de 1800 € als funcionaris per treballar 3 o 4 dies la setmana, com passa en molts casos, per tant considero justa la retallada.

    ResponElimina
  2. Això jà és la gota que ha fet vessar el vas, siusplau dimissió de tot l´equip de govern !!!

    ResponElimina
  3. lA PRIMERA COSA QUE PODIAN FER ERA RETALLAR LA DESPESA MILITAR. lA SEGONA, CREAR UN IMPOST PELS BENEFICIS BANCARIS I EXIGIR ELS SOUS DELS DIRECTORS I CONSELLERS DE LA BANCA I AGÈNCIES D'INVERSIÓ. LA TERCERA RETIRAR ELS VEHICLES OFICIALS DELS CARRECS NI ALTS NI BAIXOS I RETALLAR-SE ELS SOUS UN 25% EN LLOC DEL 5%, O ENS PRENEN PER TONTOS?

    ResponElimina
  4. es una verguenza que siempre pagen lo mismos hagamos algo todos juntos.

    ResponElimina
  5. El ministerio de "Igualdaz" per què no el toca en ZP?
    Els informes "low cost" perquè no els tocava la Generalitat?
    La consulta de la Diagonal, perquè ens ha costat tants diners de l'erari públic?
    Si tu no vas....el PSOE-PSC tornaran!!!!!

    ResponElimina
  6. En tot el territori espanyol, hi han mols Millets.S'aurian de investigar, aixis com tots els terratinents, aquesta gen que disfruten de varios carrecs cobran de tots una fortuna i per no parlar de la monarqui un gasto immens obsolet en el tems que estem,senyors que som en el any 2010 tambe s'auria de pasar rasero per el clero.Jo sepre hi cregut que el socialisme hera unaltre cosa ,rics i pobres sempre hiauran, no ens enganyem, pro, equilibrem mes la balança una mica d'aqui i unaltre de alla no ahurian de tocar per res las pensions de la gent, que sa pasat tota la vida trevallant per acaba pasan miserias.Jo no enteng de economia ni de politica pro se que el cinturon sel ha de estrenya mes qui mes te.

    ResponElimina
  7. sempre es mes facil que als errors als paguin als mes flebles

    ResponElimina
  8. Trobo encertada i justa la retallada de sou als funcionaris, ja en el seu dia vaig considerar un disberat que en els exercics 2009 i 2010 s'apugessin els sous d'aquest col·lecitiu. De fet, i com de costum, Zapatero ho ha fet tan malament com ha pogut i, en definitiva, s'ha cobrat els increment "regalats" al conjunt de la funció pública en els dos exercicis anteriors, quan moltes veus autoritzades ja alertaven de la gravetat i la persistència d'aquesta crisi. I que consti, per esvair qualsevol dubte, que la meva dona també és funcionària i no precisament de l'escalafó superior.
    Però tal com va advertir l'Artur Mas en una recent conferència, a Catalunya patim un risc real de crear una societat dual, per una banda un grup exclusiu amb feina assegurada, drets, bones condicions socials i laborals i sous dignes, i per l'altra la majoria de ciutadans obligats a sobreviure fent quatre rampoines avui aquí demà per allà. Evidentment, no es tracta ni defenso ara que les condicions laborals del sector públic es denigrin fins als ínfims nivells d'algunes feines de l'àmbit privat, però inevitablement hem de tendir cap a una certa harmonització de les abismals diferències existents actualment entre els dos cantons. Ens agradi o no, amb l'actual crisi els catalans i espanyols som més pobres que fa només tres anys, i amb l'actual patró econòmic és inviable el sosteniment d'una administració heredada i engreixada en l'època en què hom agafava un totxo i de dins li reixaven els euros.
    Una altra cantar, però, són les pensions. En aquest capítol sí que trobo del tot injust que s'apliqui una congelació a unes remuneracions subsistancials, que en molts casos ja estàn sota mínims.

    ResponElimina
  9. Jo recordo q la meva avia sempre amb deia, "el q de jove no treballa de gran dormira a la palla " pues mire q vé,tant si has traballat o no a la palla anirém tots..Es vergonyós e injust quina manera mes senzille de fer estalvi,no si trencat gaire el cap,anem per el mes segur, tant vé q habian de viure els pensionistes cuan el Sr. Felipe va entrar al poder,cuantes promeses. No hi estic d'acord,primer tot son ajudes i benestar i hara anem a retallaro tot,s'han acabat les ajudes, molta gent preparanse a fer cursets de geriatria perque resulte q cuidar avis era una feina amb futur i mira hara ja s'ha acabat perquè la veritat amb les pensions que tenen no crec q poguem fer gaires coses.
    A quand a la retallada al sou dels funcionaris,
    no se q pensar,amb sembla q es bastan just,aixó ja es tenia q be fet molt mes abans.En fi no mes ens cal dir q el Sr.Zapatero "el abogat",ho fa tant malament com sap i l'excuse de q el han obligat a mi no amb val.El ric cada cop mes ric i el pobre cada cop mes pobre,aixó no es socilisme!!!!

    ResponElimina
  10. Hola
    Si comenceçin a retallar pensions vitalicies, dietes,desplaçaments amb cotxe privat,vacances pagades a cost del estat,seguretat privada i tot el que s'ha robat hi que molt "xarrar peró ningú torna rès" un altre gall cantaría
    Tans calés com guanyan que s'en fá?¿a on van a parar? (potser a paradisos fiscals) i despres ens parlan de etica
    Que es aixó que per dir algú, posem la Leire Pajin cobri 3o4 sous sense fer ni L'ou i no ha fet rés a la seva vida només apuntarse a les llistes socialistes i com ella la majoria de diputats i senadors -ni han pocs que siguin dignes de portar un pais-
    Peró esclar que deixin tot aixó ,pobrets poder no podran arribar a fi de més es més facil escanyar al que verdaderament han pujat el pais els burros de sempre que amb 500e si que poden arribar a fi de més, i si no ,com que el problema a casa del vei no es tan problema com si fos a casa meva -dons já s'espabilaran el que no arribi que s'aguanti
    Hi han politits tan rucs que es una llastima que els que no tenim estudis els hi podriem donar una lliço de moral i economia que facil ès jugar amb el diner dels demés
    Já ho deixo perque jó sola m'estic emprenyan de lo negre que es veu el futur per culpa de gent corrupte que no te idees per rés només el cami facil i fotre amb els de abaix de tot
    salud

    ResponElimina
  11. Hola, jo no mes et diré q a casa meva tinc una tieta que te 90 anys, fa 8 anys q vaig tenir q anarle a buscar i portarle a casa perqué després de haber treballat tota la vida desde l'edad de 9 anys amb la seva pensió mal vivia,l'ivern no podía encencre la calefac.ció perqué no podía pagarle, i la llum l'encenia quand ja no es veie res i rentaba el minim, menjaba poca cosa tret de patates i una mica de verdure i algo de pollastre. Pues com ella ni deuen aberni molts,i les agudes q fins ara donaben jo vaix arreglar papers per elle i com es una persone molt válide no l'han donat,amb van dir q hi habien persones sense familie, ja veus elle es vidua va tenir 5 fills i tots se li van morir,el Sr.Zapatero amb suposo q tot aixó com lo del café no ho deu sapiguer. Jo no mes pensó q si l'agues deixat sola amb 420€ que cobre, quin patir que tindría i val la pena viure tants anys per acabar d'aquesta manera i hara ha sobre els i congelen les pensions,per la mort de Deu.Amb posso malalta no mes de pensar aixó,i no ens toca mes que callar i anar passant. Y un altre cosa jo també treballó i tinc q'anar amb el meu cotxe i si nó amb l'autobús, perqué els polítics no ho fan? perqué tants menjars i festes a cárrec dels ciudatans? Perqué tants gastos INÚTILS??
    En fi Jordi que ya cal que possem fil a l'agulla i fem algo perqué la gent gran tinguin una vida digna, van passar la guerra, la posgerra i ara mal viure.
    Salutacions, Rosa Mª

    ResponElimina
  12. Bon dia a tothom,

    Perdoneu però no he tingut temps per a contestar-vos ja que estava una mica liat entre la feina, l'Ajuntament i les primàries pel Parlament( vaig quedar cuart ).

    Hom veu la incapacitat dels socialistes per afrontar aquesta crisi i per a reaccionar, tant a Espanya com a Catalunya. S'ha de canviar i, tots vosaltres, tot i que algú ha comentat que li mancava formació, ho veieu. No cal gaire formació, cal sentit comú.

    Respecte al primer comentari no puc estar gens conforme. Si precisament caracteritzo les meves opinions és en fugir de la demagògia. Altra cosa es que no volguem veure el que passa o que ens vulguin possar una bena als ulls.

    A Catalunya, en les dues darreres legislatures, han entrat 85000 funcionaris, creant una estructura difícilment soportable. Durant 2 anys, el govern socialista ha pujat els sous als funcionaris ( en total el 5%, sona d'algo? ), mentre la resta de païssos es congelaven.

    Tan sols faltava que en Zapatero treguès pit davant la UE i diguès que teniem més km d'AVE que França. Km d'AVE absurds ja que, per exemple van fer un AVE de Saragossa a osca que agafen 20 persones cada dia... sense comentaris.

    Aquest va ser el detonant de que França i Alemanya obliguessin a Espanya a prendre les mesures dràstiques que s'havien d'haver pres fa temps.

    Crec que no es fer demagògia denunciar el que es fa malament, sigui d'un partit o d'un altre, fins i tot el meu, però s'ha de canviar, així no anem bé.

    Moltes gràcies a tots.

    ResponElimina
  13. Estic fart he de mal vendre casa meva, perdent 10 milions sobre el que em va costar, no trobo feina sóc morós i a sobre no tinc ajudes socials.
    La meva dona m´ ha deixat perquè la nostra situació és ja insostenible i tot pel socialisme,
    però vostè... Em garanteixen a mi que no serà el mateix amb un altre govern?
    Per què no ens treuen de la zona euro?
    perquè no eliminen el maleït euro?

    Un pinedec

    ResponElimina
  14. Bona tarda Pinedec,

    Com a convergent t'he de ser molt franc. Recordes l'època d'en Pujol? Doncs dins de Convergència hi ha el sentiment que es van fer moltes coses malament ( crec que tots estem d'acord que no tan malament com ara ) i que s'havia de reaccionar al respecte.

    Amb aquest objectiu, l'Artur Mas vol arribar a ser President, per seguir les coses positives del passat, reconduir les que es van fer malament i agafar el brau per les banyes.

    Obviament cap partit queda exclòs en possibles casos de corrupció, perque per desgràcia sempre hi ha algú que no s'ha detectat i s'ha d'erradicar, ni d'errades, però, jo, confio molt més en algú que ho feia millor i que, a més, reconeix que es va equivocar.

    Hem de sortir d'aquesta situació i, vist el que veiem cada dia, la única opció es Convergència.

    El tema de l'Euro no es el problema, el problema es que, políticament, s'ha fet tot malament, no s'han aportat les solucions que demandava el poble.

    Una forta abraçada i espero que puguis reconduir la teva situació.

    ResponElimina