dimarts, 25 de maig del 2010

L'antiestatut comença als ports

Amics, ja sabeu que soc defensor dels nostres drets com a catalans i que, fins i tot amb l’estatut pel que estem lluitant, considero que els nostres drets no estan coberts.

Això no vol dir que vulgui la independència o que la exigeixi sense pensar-m’ho, tan sols el que vull és que els catalans podem anar al nostre aire, que podem legislar, que podem opinar sobre quines obres necessitem i sobre quines no, sobre quina llei educativa volem, sobre tantes coses...

El Dijous passat, a Vilanova del Vallès, en Pere Macias ens comentava que en Zapatero havia tret pit davant del President de França dient que Espanya té més kilòmetres d’AVE que no pas el govern francès. Automàticament, el president francès va dir que ja n’hi havia prou, que ell no podia permetre que el President d’un estat endeutat fins a les celles degut a la seva incompetència, li digués que tenia més km d’AVE que no pas ell. Cop a la taula i a complir amb el que no es feia, automàticament li van exigir que complís amb el compromís de baixar el dèficit i, com no tenia ni idea, ja veieu el que va fer....

Tenim un AVE preciós que va de Saragossa a Huesca, amb no més de 20 viatgers per dia... Quan costa tot això? I el més important... Qui el paga?. Doncs si els meus números no em fallen, l’hem pagat els catalans, amb els nostres impostos. Això sí, fer un AVE pel corredor mediterrani, que es la línea més utilitzada, no hi ha manera, no vagi a ser que els catalans ens fem més grans gràcies a això.

Però anem al gra. A les darreres eleccions europees, Convergència va sorprendre a tothom aportant un cap de llista professional, un economista logístic ( a mi m’agrada aquest mot perque també ho soc ), en Ramon Tremosa.

Poca gent va sentir el seu programa perque les europees, segons sembla, ens queden massa lluny. Jo us faré cinc cèntims.

En Ramon Tremosa no prometia 400 €, ni cap xec nadó, ni cap compra de vots tal i com ens tenen acostumats els socialistes, parlava com a professional d’un fet real, contrastable i verídic.

En Tremosa ens parlava de que, a Europa, s’havia de deixar clar que els ports més importants per a rebre mercaderia eren Barcelona, Tarragona i Valencia. Actualment Amberes és el numero 1 i el 70% de la mercaderia provinent d’Asia en direcció a Europa hi passa. Si el preu dels contenidors que arriben a Catalunya es més econòmic que portar-los a Holanda, si les empreses de transport catalanes son més dinàmiques i amb millor servei que les holandeses... Perquè es segueix portant la mercaderia a Amberes?. Doncs perque ningú no ha mogut un dit al respecte. Aquesta és la feina d’en Ramon.

Si aneu a Canàries o si hi heu estat ( Jo hi vaig viure prop de 5 anys ), sabreu que els de Tenerife no es poden veure amb els de Gran Canaria i el fons de tot és el port. Si la mercaderia arriba primer a una illa, la mercaderia allà és més barata allà que a l’altre.

Aquesta és la primera avantatja que tindríem, mercaderia més econòmica a l’hora d’importar. Per altra banda necessitaríem molt de personal per poder treballar-hi, més feina i menys atur.
Tot això fent que la dependència de la nostra economia sobre la construcció anés minvant.

En Tremosa està fent una bona feina a Europa, i la resta de països ja l’escolten amb les seves propostes carregades de lògica i beneficioses per a Catalunya. Però també l’escolten els enemics de Catalunya, el PSOE i el PP.

El darrer Dimecres, es va aprovar una nova llei reguladora dels ports a l’estat espanyol a on els ports de Barcelona i Tarragona deixaven de dependre de la Generalitat, passaven a ser competència estatal.

Això es va fer amb el vist i plau del PSC, la cara catalanista del PSOE, partit que ven una cara catalanista i que ens ven a Madrid, un partit que no ha dubtat un moment en donar recolzament a una llei que vol evitar que en Tremosa pugui culminar la seva feina, que vol evitar que Catalunya creixi i que vol evitar el nostre sentiment com a País.

He començat dient que jo no parlo mai sobre independència o no, però quan veig aquests moviments a on el propi President de la Generalitat no es més que una titella de Madrid i que actua exclusivament per interessos personals i espanyols fugint de fer créixer Catalunya i fer-la gran no és per pensar, tal i com deia en Macias, que seria maco anar a Madrid per a veure el nostre ambaixador a l’estat espanyol?

19 comentaris:

  1. Hola Jordi, soc en Joaquin Canales.
    Tens tota la rao, no sabi aixó de l´ave a Hosca, i les altres barbaritats.
    En Artur mas tindrá el meu vot, aixó es un cancer que no podem permetrens a Catalunya.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Senyor Jordi Mas, Jo estic amb vostè. Però el que si veig, que Espanya mai ens deixarà viure, mai, i des de fa uns anys veure tal i com es comportans amb Catalunya si li tinc que dir, que soc independèntista. Ja que veig que ens trepitjan. I ja porto anys que en dono que no tinc més bandera que la senyera i no tinc més himne que els Segadors. I veig que no ens estimen, i viure amb un Estaut que sortira retallat. Jo crec que això no ho conseguirem mai. Jo sempre he votat al Sr. Pujol. a totes les votacions amb un sentiment, si no ens ajudem nosaltres, qui ens ajudara, Espanya NO!!. I sempre he pensat, voto a CIU per què tinguin més força a Madrid.
    Feia uns quan anys que no me importava, però porto des de que esta el tripartit, que dins meu en revelo, jo penso que mai ens deixan viure en Pau, i per què tenim necessitat de viure amb nervis i de mal humor. Si amb els que ja som ja haurà feina. Però també penso, que quan una persona rebi millor atenció, que tingui una millor qualitat de vida, aquest que no estiguin d'acord, veuren amb el temps, que es millor. Jo no tinc idea quin camí hi ha que seguir, però si que hi ha persones que volen. Poder uns altres no. Però que ens estiguin roban, no podem permetral, i ens tenen abandonats. I jo no vull
    tenir mala maró amb ningú, si el més maco seria,
    que tothom ho pogués entrendre. I si jo vaig a Madrid, anar feliç i si ells venen igual, jo no vull ribalitats. Però que ens preguin el pèl com estan fen tan el PSC/PSOE i PP, sincerament, en dona molta ràbia.

    ResponElimina
  3. De tot plegat crec que n'hem de deduïr que després de les properes eleccions els membres del tripartit, per tal de sumar, seran ben capaços d'oferir als del PP de governar junts, tal com ja sabem que son capaços de fer...

    ResponElimina
  4. Que deu ens agafi comfesat's
    Si no surt CIU amb majoria absoluta estem arreglats.I amb tot aixó feina tindrán per fer les coses una mica bé.Que de totes maneres tampoc estic massa convençuda de que sigui el millor.Perque els politics m'han desebut tan que per que pugui confiar en tenen que fer moltes de coses bones.Perque com vaig dir setmanes enrrere molt bla bla peró poca cosa més.
    Perque sempre he vota't convergencia peró la ultima legislatura d'en Jordi pujor també va deixa'r molt que desitjar se'l van rifar.
    Tenen que entrar uns politits que toquin de peus a terra i siguin honestos ¿Qui?
    A mi personalment emb decanto per el senyor DURAN LLEIDA
    Si ara estem mal.lament com no ho habiem estát mai amb la resta de espanya i tot sent els "paganos"
    Si entrés CIU já cal que es possi les pilas perque tot aixó s'en va a la porra

    Salud

    ResponElimina
  5. No hem d'aguantar més a aquesta gent tant ufana i tant superva, aixòs ho diu el nostre himne.
    He de felicitarte Jordi Mas pel teu blog i també per la teva intervenció a Vilanova del Vallès a on, per a mi, vas ser el millor orador, ja t'ho vaix dir.
    Vas ser l'unic que no va llegir i vas fer un discurs ple de sentiment que em va omplir i per aixòs et baix votar. Es una pena que no surtisis escollit pero surtiras a les proximas.
    Un grapat de gent del meu poble t'està seguint el que fas per tots nosaltres i es que necesitem catalans i politics com tu.
    Gracias per donarnus anims i lluitar com ho fas pel nostra pais.

    ResponElimina
  6. be,soc militant de CDC i a mes soc independentista total,la culpa del que pasa amb el PSOE-PSC y PP la tenim nosaltres mateixos senyors,els catalans hem de anar cap a europa i no mirar cap espanya.
    son els politios catalans autentics o sigui els que no tenen sucursal a espanya els que han de procurar reunions amb els maxims dirigents de la UE i fer veure els numeros tots inclos els vermells i demostra a que son deguts.
    miri aixo es com la ministra de defensa i no hi dic perque sigui dona sino per la seva experiençia militar,en fi respecta als ports crec que el ministerio naval es a madrid.
    senyors anem cap a europa,fem desobediencia civil cap a españa que es vagin enteran de una vegada.

    ResponElimina
  7. De veritat estic d´acord amb els comentaris que acabo de llegir.Jo veig que des de que hi ha el Tripartit a Catalunya em anat empijorant.Prou ja!O canviem o no hi serem a temps.Que hi hagi el SENY CATALÀ a l´hora d´anar a votar.
    A.Mas,Tremosa, Recoder,Duran i Lleida,
    i.... vinga treballeu per ajudar-nos als ciutadans/nes.

    ResponElimina
  8. Els catalans sóm cornuts i a més paguem el beure, i com més beure paguem, encara sóm més cornuts. El problema no són el polítics catalans, el problema es repeteix, mani qui mani, i els politics espanyols simplement no entenen que si Catalunya es Espanya (com diuen, jaja), en comptes de munyir-la l'haurien de potenciar. Mentrestant, seguirem sent cornuts i pagant "por los siglos de los siglos".

    ResponElimina
  9. El port de Rotterdam és el més important d'Europa, el creixement que han tingut els ports de Barcelona, Tarragona i València és fruit de l'acord del Majèstic, que va signar CiU amb el PP, i que ha donat uns resultats formidables. http://en.calameo.com/read/000174719d98ef17f1a34

    Aquesta LOAPA dels ports no la coneixia, però sens dubte farà molt de mal, ens hem de revelar d'una vegada o al final ofegaran i enfonsaran el país.

    Vull recordar que fa 18 anys va començar el desesnvolupament del TGV, en un trajecte tant inútil com Sevilla-Madrit, i avui encara no tenim operatiu el trajecte cap a Europa.

    Pensant en els beneficis per al país, s'hauria d'haber fet primer de França a Barcelona i seguir cap a València, això hauria multiplicat les exportacions i el turisme.

    ResponElimina
  10. La LOAPA dels ports no la coneixia però ja fa temps que penso que el tripartit es el pitjo que li ha pogut passar a Catalunya, i encara no entenc com les últimes eleccions la gent els va continuar votant

    ResponElimina
  11. Com es pot donar suport a ZP amb les "tissorades" socials que ha promogut?
    Davant de la possibilitat d'ensorrar definitivament a aquest FARSANT d'en Zapatero, CiU s'absté i gràcies a aixó els SUCIATES persistiran en el poder i ens portaran a la punyetera ruïna.
    De veritat que no s'explica aquest moviment tàctic de CiU.
    Jo em pensava que CiU estava en contra d'aquesta VERGONYOSA retallada, però ja veig que anava errat.
    En fi igual m'equivoco, però som MOLTS votants? de CiU que ens hem quedat de PEDRA i estem molt emprenyats!!!!

    ResponElimina
  12. Hola molt bones!

    La veritat és que quan en Ramón Tremosa es va presentar a les Europees per CiU em va sorpendre. Perquè... doncs perquè es deixés convèncer per entrar en política, ja que després és molt fàcil deslligar-se'n i treure's aquella etiqueta.

    Recordo molt bé i crec que fins i tot té un llibre on en parla (si no recordo malament), d'aquesta Catalunya que és la porta a Europa, i sincerament m'agrada molt aquest raonament.

    Però de que el desgavell segons vosaltres, del tripartit, que jo veig que s'han fet coses molt bé i d'altres de malament. Sóc realista. Però per arribar a posar que el desgavell comença amb una desgràcia...

    Salut!

    ResponElimina
  13. Bona nit a tots i totes i molt agrait pels vostres comentaris.

    Perdoneu perque he trigat en contestar però sóc a Alacant en un congrès, on precisament he coincidit amb en Ramon Tremosa i hem xerrat extensament sobre tot això de que parlo en aquest apunt.

    He de recordar que en Tremosa es independent, es a dir, no pertany a Convergència, es un professional a qui es va demanar una feina que està fent amb coherència i honor, posant vermells com tomaquets a Almunias i Zapateros quan ha calgut i lluitant pels interesos del nostre país, però es una persona amb opinió propia i no subjecta a l'opinió del partit.

    Francesc, entenc el que es pugui estar enfadat però s'havia de posar a una balança el votar en contra i incumplir els deutes amb Europa, cosa que comportaria una inmediata intervenció com a Grecia, o abstenir-se.

    Hem de mirar per a que, la situació no sigui pitjor que l'existent i ho haguès estat...

    Llopis, evidentment alguna cosa s'ha fet bé, però mira quantes, contades amb els dits. Si mirem les que s'han fet malament o no s'han fet ( que encara es més greu ) podriem fer-ne un llibre. Hi ha una cosa molt clara, i, per a mi es la fonamental, durant aquests dos tripartits, Catalunya ha minvat en imports i en percentatges les inversions d'Espanya al nostre país i, d'això he de fer responsables als tres partits tot i que parlen de que defenen els interessos de Catalunya.

    Moltes gràcies a tots per les vostres aportacions

    ResponElimina
  14. Recordo que els Grans Catalanistes de CIU van pactar amb el PP. Malauradament, els altres partits encara són pitjor. Tot això que desitges Jordi només pot arribar per via de la independencia, encara que jo preferiria viure en una República Federal Espanyola on la llibertat fos una ciutadana de primera.

    ResponElimina
  15. Bona tarda i gràcies al darrer anònim.

    Efectivament, CiU es va equivocar molt quan era al govern, i això es reconeix constantment. De fet, per aquest motiu l'Artur a les eleccions passades va anar davant notari per a certificar que no pactaria amb el PP.
    Els enemics de Catalunya és evident que son PP i PSC-PSOE i s'ha de treballar molt però ho podem aconsseguir. Els objectius son clars i els tenim clars, si ens ho permeten dins el sistema actual ( tan sols és possible si Convergència es el partit visagra a Madrid, no ens hem d'enganyar ) i sino, haurem de preparar el país i, en un parell de legislatures sortir d'aquest Titanic.

    Moltes gràcies per la teva colaboració.

    ResponElimina
  16. Montse Varderi Rosales2 de juny del 2010, a les 22:22

    Sr. Jordi Mas.
    I tant, ho fan com tot per tenir ells, el control com les Caixes. Aquest Goven Espanyol no te vergonay, i penso que quant estiguen amb condicions. Es marxar. Ja que no hi ha res. Això és així, quan dues persones no s'he entenen, fiem que per amistat, el millor, sense rencor, amb tota democràcia es cada un que visqui a casa seva. Ja que per viure i que tothom estigui nerviós no val la pena. Aquesta gent viu en un passat. I tot el volen controlar i mireu quin desastre han fet. Moltes vegades, penso que sap greu però es el millor pas que pot fer Catalunya, sense enfados i com amics.
    Però això ha de canviar. La gent esta tipa, de veure. Com ens tracten i no val la pena discutir. Ja que això no més fa posar nerviós, i res més.

    ResponElimina
  17. Els que han expoliat de veritat a Catalunya son els politics nazionalistes que han malgastat durant 30 anys de desgovern els nostres diners en politiques expansives (com crear un canal de TV a l' Alguer , pagar repetidors al Pais Valencià,...)i subvencionar a lobbys adeptes el que ells coneixen per "Societat Civil Catalana"

    ResponElimina
  18. Mientras que tengais a LA BANDA MAFIOSA de politicos, que han dejado hacer durante 30 años un espolio en nombre de SOM UNA NACIÓ,
    no llegareis a ninguna parte.
    Dejar de vivir en la Cataluña virtual y mirar los 650.000 parados que lo empiezan a pasar muy mal por culpa de un tres o quiza
    UN CUATRO por ciento de comisión.
    Jordi Mas, que no te engañen en la politica
    porque como persona vales mucho y quizas aun no te has dado cuenta de que quien mas te va a traicionar es la gente de tu propio partido.
    La politica son solo intereses, no vas a cambiar nada si no te vuelves como ellos,
    UNO MAS DE LA BANDA.

    ResponElimina
  19. Hola Jordi
    He llegit la teva carta de comiat de les funcions de regidoria en el nostre Ajuntament, d'una banda em fa pena que sigui així però per altra m'alegra ja que sé que tens la teva visió política més amunt, només desitjar que tinguis molta sort i que no ens oblidis doncs sé que sempre serem el teu poble. També desitjo que els que queden continuïn en la lluita, com molt bé estan fent i que els de l'oposició recapacitin i recordin que la ultima finalitat és la del bé del poble abans que la pròpia i la que pugui dictar la política interna.
    Sort i ens veiem
    Paco

    ResponElimina