diumenge, 6 de novembre de 2011

20 N : UN ACTE DE RESPONSABILITAT PELS CATALANS I CATALANES


A poques setmanes de les eleccions generals veig els mitjans plens de missatges i promeses que semblen que no tinguin present el moment en el que vivim i crec que, per això mateix, hi ha molta gent que encara no coneix el significat del seu proper vot o de la seva no participació.

Però per explicar tot això hem de fer un repàs del que passa ara mateix i el que passarà en breu.

No parlaré de la crisi ja que tots la coneixem i tan sols diré que els brots verds encara no es veuen i que ens espera un 2012 pitjor que aquests darrers anys. Però sí parlaré, en llenguatge planer i gens complicat, de la situació de l’administració.

En primer lloc, parlaré de la Generalitat. Guanya CiU i comença a veure allò que s’ensumava però que el tripartit no deia, un forat impressionant. De on ve aquest forat?. Evidentment d’una manca de responsabilitat i d’una gestió més que deficient. En temps de crisi econòmica la Generalitat deixa de rebre ingressos, això vol dir que s’ha de reestructurar, que ha de retallar. Si no ho fa, evidentment, la pilota es fa cada cop més grossa i la sol.lució és més difícil o requereix de més temps.

Ho entendrem fàcilment si ho extrapolem a un cas familiar actual. Una parella a on els dos treballaven, ara tan sols en treballa un. Evidentment s’han d’ajustar i renunciar a segons quines coses. Si ho extrapolem a una empresa la sol.lució és retallar, en primer lloc els costos i en segon lloc el personal, a més de fer un pla de viabilitat per a poder seguir en el negoci.

Per tenir clara la situació. Un cop estudiat el forat ( o crater ) trobat, resulta que la Generalitat està endeutada fins el 2114. Perquè? Tal i com he dit per manca de responsabilitat del govern del tripartit, no es pot gastar el que no es té i si hi ha una situació de pèrdua d’ingressos, s’han de prendre mides i de forma urgent i no esperar, com quasi sempre es fa, a després de les eleccions.

A la resta de l’estat espanyol hi ha una circumstància molt curiosa. A totes les comunitats o governa PP o governa PSOE. A cap d’ells els interessa fer retallades perque llavors la seva imatge quedaria malmesa cara al 20 N. En poques paraules, el seu deute es fa cada cop més gran, la pilota s’engreixa. Al igual que la de l’estat espanyol.

Què ens trobarem el 20N, les enquestes sembla ser que son bastant clares i coincideixen: Majoria absoluta del PP. Guanyés qui guanyés, PP o PSOE, farien exactament el mateix, retallar i donar les culpes a l’altre, però, retallar molt tard, massa tard.

Ara analitzem. Tindran Catalunya com el lloc de on treuen els diners, com sempre, per a alimentar a la resta de l’estat espanyol, on s’ha fet un esforç i s’han aplicat les mesures que calien ( i encara se’n prendran més ). Si a la resta de l’estat espanyol la pilota s’ha fet més gran i calen més i més retallades ( penseu que la manca de responsabilitat del PSOE a Andalusia fa que el pressupost pel 2012, s’incrementi en un 1,5% enlloc de reduir-se que és el que toca ), més que les que s’han fet a Catalunya.... segur que retallaran tant com toca a la resta i als catalans ens deixaran tan sols amb les nostres retallades que ja en son bastants ? Estic ben segur que no, que ens tocarà pagar com sempre.

Llavors, com ho fem el 20N?

Votar al PP ja sabem el que ens portarà, que Catalunya pagui els plats trencats com sempre i que l’odi anticatalà que fomenten a la resta de l’estat espanyol sigui recompensat pel vot de catalans i catalanes. Per molt que un estigui aturat i ho passi malament aquesta no és la sol.lució. No ens enganyem el PP tindrà la majoria absoluta amb els vots de la resta d’Espanya. Un vot al PP serà una bufetada a l’economia catalana i als catalans i catalanes.

Votar al PSOE... Hi ha gent que pensa que es la fórmula per a que el PP no tingui la majoria absoluta... Realment ho creieu així? No, el PP ja ha guanyat i el vot al PSOE seria agrair la seva manca de responsabilitat durant els anys de tripartit, seria agrair els moviments del Sr Blanco per a que l’eix central ferroviari es reconeixes davant del corredor del mediterrani. No puc pensar en una societat catalana que segueix algun tipus de filosofia sadomasoquista . Pensar en que podran fer alguna cosa en el “Congreso de los Diputados” és il·lògic, un PP amb majoria absoluta farà el que vulgui amb els seus escons.

No votar... Hi ha el moviment dels indignats que parlen de Democràcia Real. La democràcia és precisament la participació en les consultes que es realitzen. Es parla de que la desafecció política ve donada pel desengany amb la classe política, perque no ha actuat amb responsabilitat. Es clar que, tenen molta raó en aquest punt però.. el no votar també és una manca de responsabilitat, es a dir, es vol pagar amb la mateixa moneda. El no votar, pel PP, serà un missatge dels catalans i catalans que dirà : “Per a mi és indiferent el que feu. Via lliure senyors “. Després vindran els plors i les manifestacions. Evitem-ho.

Votar a CiU. Segurament us preguntareu.. I què pot fer CiU amb el vot dels catalans si guanyarà igualment el PP amb majoria absoluta?. Doncs molt. Imagineu aquesta situació: CiU llista més votada a Catalunya el 20N i governant a Catalunya. El missatge és clar : “ PP al aneu en compte amb el que feu perque aquí tenim molt clar el que volem”. Aquesta situació pot espantar molt i molt al PP ja que haurà de negociar si no Catalunya pot tancar definitivament l’aixeta. Els del PP no son tontos i aquesta és la opció que els posaria contra les cordes. És la única opció.

Sense ser partit frontissa, CiU, pot invertir la situació però, per a això, cal ser responsables, anar a votar, tots, catalans i catalanes, sigueu nascuts a on sigui, estigueu en la situació econòmica que estigueu, estigueu enfadats amb la classe política o no, sigueu d’esquerres o de dretes... Voteu, si us plau per Catalunya.

La recuperació de Catalunya dependrà dels nostres vots. Siguem responsables i votem CiU. Si no ho fem desprès no tindrem cap dret, ni el de queixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada