dimecres, 6 de febrer del 2013

LA CORRUPCIO POLITICA – HI HA SOLUCIÓ?



Abans de res voldria trencar una llança a favor de tots els polítics que treballen honradament pels seus municipis i pel seu país.

No hem de caure en l’error de generalitzar, si un contable fica la ma a la caixa no vol dir que tots els contables siguin uns lladres. Ho és el que ho ha fet i se l’ha de castigar, però no podem generalitzar.

Trobo a faltar una correcta legislació al respecte i aquesta, per desgràcia, no depèn del Parlament de Catalunya, s’ha de fer a les “Cortes Generales”, és a dir, depèn del PP i del PSOE. Que ningú pensi que un acord o una aprovació al Parlament Català acabarà amb la corrupció. Tan sols hem de recordar el pacte antitransfuguisme per a garantir una correcta democràcia parlamentaria i podem veure el cas que en fan els partits, com per exemple ha passat a l’Ajuntament de La Llagosta.

M’ha agradat molt sentir les paraules del President Mas, indicant que està obert a totes les propostes per a que aquest pacte pugui ser un model a seguir per aquells qui realment controlen l’estat espanyol i esdevingui llei.

Penso que s’ha de prendre una sèrie de mesures importants i que esdevinguin llei i no acord, per tal de garantir una correcta transparència en la gestió dels ens públics.

Per una banda, aquells polítics que han estat declarats culpables, mai tan sols imputats, crec que haurien de pagar amb grans penes de presó els seus delictes i retornar els diners, ells i les seves famílies, que han defraudat a la societat. Penso que és molt diferent robar a una empresa privada que fer-ho a tota la societat.

Per una altra banda, també penso que els polítics han de cobrar molt més del que cobren fins ara. Mirem un exemple. Recordo fa no gaire que hi havia gent que s’escandalitzava parlant de sous de 6000 € al mes, que no és el cas de la gran majoria. Un polític no té horari, és a dir, ha d’estar disponible les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana i, evidentment treballar. Calculem quant cobra aquest polític si ho extrapolem a 40 hores setmanals? Molt menys de 1800 € al més. Realment compensa ser polític aquests sous sense tenir contacte amb la família?. Mireu tan sols quan cobra el President de la Generalitat o un Conseller i busqueu algun director general d’una empresa que cobri menys... Trobareu algú?

Una altra mesura important és canviar el sistema de finançament dels partits polítics. S’ha de crear una llei clara al respecte que eviti tot el que està passant.

És molt important que, a totes les adjudicacions, el tribunal sigui format per una representació de la majoria de partits polítics i una representació de funcionaris superior. Qualsevol irregularitat en l’adjudicació el funcionari podria ser imputat. És la fórmula de que els polítics no quedin imputats però s’ha d’imputar als funcionaris perque la corrupció no és un problema dels partits, si no de l’ego personal.

Això sí, s’ha d’acabar amb tots aquells que insinuen, publiquen, diuen i deixen caure, assumptes de corrupció i la única manera és actuar penalment contra aquelles persones que, sense un dictamen de culpabilitat previ, s’aventuren a incrementar la sensació de corrupció.

No eradicarem aquesta sensació si no acabem amb aquestes publicitats dels mitjans de comunicació, moltes d’elles ( recordem el diari El Mundo amb el President ) sense cap tipus de fonament. Es pot denunciar però sempre amb proves i sempre i quan la fiscalia ho admeti.

Ho tirem endavant i netegem ? Tots i totes podem aportar.. Fem-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada