dilluns, 19 d’abril del 2010

D'aquí a 20 anys però amb integració

Dies enrere, un amic m’explicava un acudit :

Un senyor del Marroc arriba a Catalunya amb la seva família, se li don un pis, una paga i col·legi pels nens. Com no tenia feina surt al carrer amb l’objectiu d’agrair als catalans aquests ajuts.
Es troba a un senyor i li diu: Senyor Català li vull agrair tot el que han fet per la meva família.
El senyor li contesta que es Senegalès.
Segueix buscant i se’n troba un altre: Senyor Català li vull agrair tot el que han fet per la meva família.
El senyor li contesta que es xines.
Segueix buscant i se’n troba un altre: Senyor Català li vull agrair tot el que han fet per la meva família.
El senyor li contesta que es Equatorià.
Doncs on son els catalans? – va contestar el marroquí.
Suposo que treballant per tal de mantenir-nos a tots nosaltres – va contestar l’equatorià.
Els acudits, normalment, son reflexes de la realitat del nostre país, amb més o menys fortuna i més o menys exagerats.

Hem de reconèixer que hem viscut molts anys de bonança econòmica que permetien absorbir més persones al mercat de treball, cosa que va generar una demanda de personal de l’estranger.
Aquesta demanda, també va fer que, aquella persona de països no comunitaris que veia com el veí emigrava cap al nostre país també fes les maletes davant la passivitat de l’administració. En aquella època governava el PP a Espanya.
Aquell era el moment de regular l’entrada dels immigrants, però lluny de fer això, en entrar en Zapatero, es va utilitzar la política de “papeles para todos” que va suposar un anunci amb altaveu per accelerar l’entrada de la immigració. Greu errada al meu entendre ja que en van venir molts més.
Què s’havia de fer? Segons el meu parer, si no hi ha prou ma d’obra, s’ha de buscar a l’estranger, però sempre regulada. Si s’ha de fer venir una persona perque no hi ha fórmules per ocupar llocs de treball amb la gent del nostre país, s’ha de limitar la seva estada depenent de si té contracte laboral en vigor o no i fer una reserva dels seus ingressos per quan aquest contracte acabi o hi hagi atur, pugui tornar al seu país. D’aquesta manera la immigració quedaria controlada.
Quina situació tenim ara?. Doncs molts immigrants aturats, altres que ocupen llocs de treball que molts catalans voldrien i d’altres sense papers que malviuen tot i que alguns treballen en negre afectant negativament a la nostra economia.
Els immigrants que tenen papers, ens pot agradar més o menys, ja tenen uns drets adquirits que no es poden eliminar i els hem de contar com un català més, amb els mateixos drets, ni més ni menys. De fet, crec que l’administració hauria de promoure la seva integració, cursets de català i espanyol per a mi son obligatoris per exemple, ja que, molts d’ells no s’han integrat. No parlo de que això es faci amb diner públic ja que, l’obligació de tot emigrant es adaptar-se al país on va a residir, però s’ho ha de costejar ell, i us ho dic per experiència pròpia. Les accions de l’Angel Colom en aquesta línea, tot i ser a l’oposició, em semblen més que correctes. Les parelles lingüístiques, que son voluntaris que ajuden a la integració de l’immigrant i al seu coneixement de la llengua i cultura catalanes, avui en dia es un fet. Per aquest any, el PSOE ha baixat la partida per a la integració del col·lectiu de 200 a 70 milions d’euros, fent evident que no saben de què va la cosa ni ho volen saber ( més costs pels Ajuntaments ).
Els que no tenen papers, evidentment, ara no tenen lloc al país, tal i com bé dir en Duran i Lleida. Les administracions no poden permetre l’elevat cost de manteniment que suposen i més quan hi ha tant d’atur. El problema es que aquest manteniment va a càrrec dels Ajuntaments i, tant Generalitat com govern central, no volen veure ni patir aquesta pèrdua constant de diners de les administracions locals.
Si calculem el que paguen els Ajuntaments en aquest concepte, no hi haurien prous calers per a fletar avions complerts cap a les diferents destinacions? Evidentment que sí i deixaríem de tenir aquest cost. Òbviament, se’ls ha de mantenir fins llavors.
Per altra banda s’ha de limitar els diners que els immigrants envien als seus països ja que es diner que deixa de circular al nostre ( molt important per a la nostra economia ) i, el que envien, se li hauria d’aplicar algun impost. No em sembla raonable que es treguin diners del nostre país mentre tenim aturats i pensionistes que reben quantitats insuficients per a viure.
Potser algú em pot indicar que es una postura xenòfoba però considero que no ho es, tot al contrari. Aquesta gent malviu, segurament viu pitjor que si fos al seu país d’origen on els costos per a viure son més baixos que aquí ( hem de recordar que molts, en el darrer any, han vingut enganyats per les màfies de la immigració ). Amb aquesta fórmula, les empreses que contracten en negre a aquests immigrants ( que haurien de ser fortament sancionades i per sort no en son masses ) haurien de contractar gent aturada ja que no tindrien gent indocumentada per contractar.
Potser algun polític del tripartit em dirà que a Convergència s’utilitza la immigració amb finalitats electorals, doncs bé, ho tenen molt fàcil: Si hi donen una solució ja no es podrà utilitzar com a eina electoral, hi ha temps fins el Novembre i han tingut 4 anys ( si nomes contem aquesta legislatura). El seu discurs es el propi d’aquell que no sap on amagar el cap i no aporta solucions. I no em val el fet de dir que s’ha de mantenir a tot el que arriba ja que, amb la política social que es porta ara, resulta que els nacionals som els més perjudicats ja que, lògicament, no hi ha prous calers. Si es vol seguir parlant d’esquerres i dretes, concepte que em sembla inventat exclusivament per a captar vots, volen indicar que els d’esquerres son els que fan més política social ( completament falç si veiem les polítiques dels que utilitzen els termes dretes i esquerres ), que la facin però, sobretot, per a la gent d’aquí .
Potser algú que sigui seguidor d’en Felipe Gonzalez em pot dir el mateix que va dir ell temps enrere respecte al tema de Vic “ Dentro de 20 años necesitaremos 20 millones de inmigrantes”. Doncs senyor Gonzalez, em sembla bé, però mentre què fem? Els mantenim mentre les famílies catalanes pateixen?. Per a mi la resposta es senzilla: Doncs que vinguin dintre de 20 anys, oi?. De ben segur els rebrem amb els braços oberts si es que realment hi ha aquesta necessitat i sempre i quan s’integrin al nostre país.

29 comentaris:

  1. i de tot el capital que fuig "netament" a blanquejar fora, evadint impostos?
    (de part dels esportistes d'elit, o d'altres com figures artístiques famoses, o nou-rics immobiliaris, p. ex.)
    per què ningú no en parla (llevat de quan explota un escàndol, i no pas com a problema a afrontar en si mateix)?
    per què NINGÚ (polítics) no intenta sancionar-ho, posar-hi remei legalment.

    sí que és veritat que cal afrontar la qüestió economicosocial pel que fa a la immigració que ha penetrat a raig des de fa uns anys. però l'única diguem-ne "mare dels ous" del problema. ni de bon tros.

    ResponElimina
  2. Bon dia Lurdes,

    En primer lloc et voldria agrair el teu comentari. Efectivament el que dius s'ha de regular però en aquest escrit tan sols volia parlar, exclusivament de la immigració.

    Mercès.

    ResponElimina
  3. Hola Jordi,
    Jo sóc infermera d'un gran hospital de Barcelona i any darrera any patim el tema de l'immigració i no podem fer res. Tindría mil hitòries què narrar de patètiques. Ens sentim a modus personal agredits perquè tenen molt bé aprés els seus drets com a nous usuaris de la sanitat pública i a més ens assenyalen com a raçistes si no els hi atenem abans, quan no és qüestió de raça sino de gravetat.
    El acudit és divertit però reflexa la realitat tal i com ara mateix la estem patint. Tenim que treure el pà als nostres avis per donar-li als què venen de fora. És una injustícia, no creieu?

    ResponElimina
  4. Bon dia Marisa,

    Efectivament es una total injusticia si realment estan sense papers ja que hi ha molt bona gent, honrada, que ha vingut d'altres països i que, avui en dia son uns catalans més.

    El que s'ha de fer es regular tot aquest moviment de migracions ja que, es molt important per a l'economia.

    Per altra banda es clar que hi han immigrants que s'aprofiten i utilitzen les paraules racista i xenòfov per tal d'aconseguir encara més drets dels que tenen.

    Sempre igual els tractem com es mereixen, amb dignitat i exactament igual que als d'aquí no em de tenir cap mena de por.

    Una abraçada i mercès pel teu comentari.

    ResponElimina
  5. Hola Jordi,
    Crec que l'acudit no és afortunat. Dona entendre que els emigrants no arriben per treballar, ho que és fals.

    ResponElimina
  6. Bon dia Maria Eugenia,

    Tal i com comento, els acudits, de vegades, parlen de la realitat d'un país, amb més o menys encert o de forma més o menys exagerada.
    Obviament el meu parer no es que els immigrants han vingut per aquí per tal que els mantinguem ja que n'hi ha molts que son molt bons treballadors i, com a tot arreu, d'altres que no ho son tant.
    El fet d'incloir un acudit d'aquest tipus es el sentiment general que hi ha de que realment s'ha de regular la situació ja que, en cas contrari, hi ha una tendencia a exagerar-ho tot, generalitzar i, sobre tot, criminalitzar-ho.
    L'acudit es una exageració, per suposat, però hem de vigilar sino es regula tot això ja que ens podem trobar en que en lloc de ser un acudit la gent ho pot prendre com una realitat.
    Moltes mercès per la teva intervenció.

    ResponElimina
  7. Quin tema has tocat Jordi...quin tema..
    Començo per l'acudit: fidel reflexa d'una realitat que qui trepitja el carrer, com és el meu cas, veu i observa dia a dia.
    La veritat és que amb molts aspectes la claves amic.
    Comneçant per qui va deixar entrar en massa a immigració i ara s'escandalitza (PP), fins als que van efectuar regulacions en massa sota el lema "Papeles para Todos" (PSOE).
    Per no parlar del reagrupament familiar que ha comportat que d'un individu estranger a casa nostra, en alguns casos en vinguin fins a 15 familiars més, com és sovint constatable.
    Podríem seguir pels "perles" del Tripartit, amb Iniciativa al capdavant, que mostren un doble reser en tractar les qüestions referides als de casa o els de fora. Sempre troben excuses o paradoxes per anar a manifestacions "pro-Hamas" amb amenaces manifestes a periodistes catalans que no comgreguen am les seves idees i exhibicions públiques d'armes.
    També podríem comentar els incuestionables xecs que se'ls faciliten ja que no justifiquen, molts d'ells, ingressos reals mentre els nostres avis i tenen greus problemes amb la seva pírrica pensió.
    Alguns/força empresaris també en sortirien esquitxats ja que han contractat il.legalment a aquestes persones per a enriquir-se a costa d'un preu que ara paguem entre tots.
    I no parlem de les ONG'S molt preocupades algunes d'elles pels de fora i els de casa que els bombin..o com és el cas d'algunes ONG'S andaluses que es dedicaven a pagar-los el billet de tren amb l'engany que a Catalunya trobarien feina.
    Constato que la immigració descontrolada ha contribuït, i de quina manera, a fer baixar el nivell de l'educació a casa nostra i crec que no m'invento res.
    Sanitàriament a més de col.lapsar molts centres públics, fet pel qual els de casa ens veiem obligats moltes vegades a haver d'adquirir una pòlissa privada (sense cap desgravació per cert), hi afegeixo la introducció de enfermetats que han reaparegut les quals ja estaven erradicades (tuberculosi, tosferina..).
    I si parlem de delinqüència, doncs tan sols s'hauria de veure quin grau de delinquents del país hi ha i quin d'estrangers...(no calen més comentaris al respecte oi?) i amb unes lleis que impedeixen l'extradició de delinquents estrangers.
    Podria seguir perquè la llista és extensa, però que aquesta qüestió no es vulgui debatre en la propera campanya electoral em sembla d'un "cinisme" manifest per part del Tripartit, més quan és la 3a. causa de preocupació dels catalans.
    Si no en parleu els polítics i a fons i posant les cartes sobre la taula...només hi haurà un beneficiat i aquest senyor es diu "Josep Anglada" i ja sabem tots a quina formació pertany, oi?
    Després sortiran els "eco-progres" escandalitzats de com es possible que aquest senyor pugui treure els vots que moltes enquestes pronostiquen..doncs si toquem de peus a terra i diem les coses pel seu nom..potser aquest senyor no en treurà tants de vots, ja que el que més retroalimenta a gent com l'Anglada és precisament gent com en...Saura.

    ResponElimina
  8. Bona tarda
    Per una vegada estic d'acort amb vostè senyor Mas
    Es tenia que haber controla't fá molt de temps i ara no crec que estem a temps de fer alguna cosa Hi ha massa gent que ha entrat al pais sense cap ordre Es una vergonya sentir al govern dir que sort hi ha hagut dels immigrans per la seguritat social, com es nota que aquests politics viuen amb una altre dimensió.Quant veus als Marroquins que per un que treballi,a darrera seu ni han cinc que no ho fan ,i tot son ajudes als col.legis, menjar especial ulleres gratuites cotxets de criatures dels millors ,places ales guarderies etc es igual que el teu nen no tingui plaça sempre ni han de reservades per a ells,si no pagan pis ajudes, el dia de reis totes les dones amb les xilabes i el mocador al cap sortien de la assistenta social cargades de paquets embolicats per regal (i visc al costat)já esta bé,tot aixó no tenia que haber arriba't tan lluny
    Suposo,que com a tot arreu,sempre han vingut algúns a treballar de debó,cosa que respecto i ara,que no hi ha feina han tornat a marxar.Peró ara qui es queda aqui,els que de veritat no serveixen per rés perque han vingut amb tots els drets del mon peró amb cap obligació els que no es volen integrar perque encara que el govern digui que si s'integren -no senyor no,no s'integren no ens enyanyem.Visc en un poble que segons per on passis la estrangera semblas tú,fa una gracia i aixó que a la primera generació que neixin aqui já son espanyols amb tots els drets molt mal.lament ¿perque no han fet com a Andorra ó altres països que fins la segona o tercera no son ciudatans del pais? NOO aqui som molt Quijots sempre miran pel's de fora i els de aqui cada vegada tenim menys drets i més impostos Encara sents que están sense papers hi están dient que el govern els té que ajudar¿de que?Mire.u soc una persona molt pacifica peró amb aquest cas de segons quina inmigració emb considero racista i es perque el govern a tingut una part de culpa Fa uns estius compran ells llibres de l'escola devant meu unas Magrebis van donar uns vales i amb aixó s'en van endur uns llibres a mi emb va tocar pagar.los
    Per lo tan que no vinguin dien que no s'el ajuda perque es mentida
    Bona tarda

    ResponElimina
  9. Voldria agrair la intervenció als dos anònims anteriors.

    Es clar que coincidim en les idees i, de fet, crec que tots estem d'acord que hi ha una inoperància important en aquest tema que pot arribar a ser molt conflictiu.

    Sí m'agradaria indicar que molts immigrants que han vingut al nostre país, se l'estimen i fan un important esforç per a integrar-se . Crec que es important aplaudir aquest fet.

    Això no vol dir que ens quedem de braços creuats. Tot al contrari. Això s'ha de regular ja que, tal i com diu molt encertadament el primer anònim, pot esdevindre en racisme i crec que els catalans no ho som.

    ResponElimina
  10. El altre dia per tv3 vaig veure un debat sobre la inmigraciò,allo no servia per res,tothom es politicament correcta o millor dit hipocrita jo nomes se lo que veig i no m'agrade gens.Familias am tres i cuatre fills la done no treballe el marit el veos pel carrer en hores de feine porten uns cotxes nous de trinca i en cuestio de escoles tenen mes drets que els del poble i a sobre van a caritas a buscar el menja i no els hi demanis que paguin comunitats ni que neteigin la escale total no els hi demanis obligacions nomes volen drets,i aixo ho sabem els que vivim entre ells, llogicament els que s'estan en barris privilegiats es poden permetre el luxa de ser mol tolerants perque es el que toca.Ja se que hiauran mols que s'adapten be jo soc amiga d'alguns pro lo que vull dir es que no es pot difraçar la realitat d'un problema que existeig. Per lo tan recolço completament lo que dio el anterior escrit.Jo nomes soc una mastresa de casa que em sento extrainya en la meva terra, estic d'acort que vinguin am un control i un orde pro senyors meos primer els de casa.

    ResponElimina
  11. Tenim al davant el repte més gran al qual ens hem enfrontat des de fa molt de temps. Hem de donar resposta a un fenomen, la immigració, que en el cas de Catalunya pren uns perfils qualitativament distints dels que pot presentar en altres indrets. Efectivament; som un país sense poders d'estat i amb una insuficiència crònica de recursos, en bona part com a conseqüència del drenatge fiscal a què som sotmesos. En aquest context, l'actuació de les nostres administracions s'orienta més a les cures paliatives que no pas a la cirurgia; en bona mesura, perquè no hi ha possibilitats de fer altra cosa. Tenint tot això en compte, ens hauríem de plantejar la necessitat que tots i cadascun dels catalans féssim un esforç tan simple com barat per a promoure la integració. És prou senzill. A Catalunya, sempre en català. Als de dins i als de fora. Que el català sigui la llengua que permeti l'accés a la ciutadania. Que els nouvinguts sàpiguen que els pot resultar relativament fàcil esdevenir compatriotes nostres. A nosaltres ens pertoca la responsabilitat de fer-los-ho entendre.

    ResponElimina
  12. Benvolgut Josep,
    Amb l'objectiu que indiques ja existeixen el que s'anomena Parelles lingüístiques. Son una colla de voluntaris que ajuden a la integració dels colectius immigrants a Catalunya, per tal que coneixin bé la cultura i llengua catalanes.
    Per això comento que, tot i ser a l'opossició, L'Angel Colom està efectuant una molt bona tasca amb les grans limitacions que té.

    Igualment es important regular la immigració per a no patir problemes en el futur.

    Mercès per la teva aportació i també la de la mestressa de casa anterior.

    ResponElimina
  13. Hola Jordi
    He escrit avans hi ho torno a fer, perque en el escrit d'en Josep diu que una manera de promoure l'integració es tot en Català.Jó ja hi estic d'acort peró tot es més complica't de'l que sembla,no només ès bassa en parlar.lo si no que a demés s'integrin amb altrés coses,perque hi ha un tan per cent molt,molt elevat,que no els hi dona la gana de integrarse hi es saben totes les lleis i a on anar a trucar Com triguin gaire a possar sol.lucións será massa tard si ès que já no ho es
    Hi, a demés veus immigrans treballan a llocs que a tu et fan fer oposicions et fan apendre la constitució tens que passar un examen saber el nivell dos de català,per cualsevol cosa et tomban,i després els veus a ells treballan ¿com han entrat?perque resulta que no només no saben escriure el catalá es que ni tan sols el parlan
    Já esta bé,i despres tenim que ser tolerans

    Senyors meus primer els de casa que hi ha molta gent catalana o espanyola es igual,que passa moltas privacitats i per no tenir cara ho passan molt mal´lament perque com que amb esforç i privacitat has conseguit tenir una caseta já se es ric hi diuen que no tens dret a ajudes
    quanta hipocresia
    salutacions

    ResponElimina
  14. Jordi,

    després d'escriure mitja hora, el blog m'ha enviat a fregir espàrrecs a l'hora de publicar-ho.

    Només et volia dir que com més parlo d'aquest tema més racista i xenòfob em torno.

    L'acudit deu tenir 5 anys com a mínim i que s'expliqui encara, no deu ser mentida.

    Només cal passejar-se pels serveis socials subvencionats o no, a veure qui són els que hi ha més a la cua, i no hi vagis de llest que et tracten de racista, i calladet que faran venir la policia.

    Tot plegat només li trobo una solució que el govern no vol utilitzar. Estampar-los als morros de tots els immigrats: AQUEST PAÏS NO NOMÉS TÉ DRETS, TAMBÉ TÉ DEURES QUE CALEN COMPLIR.

    ResponElimina
  15. Es trist dir-ho, però l'acudit resumeix perfectament com està el tema de la immigració en línies generals. S'hi ha de posar mà ja, intentar un gran acord entre els grans partits i si no és possible fer la lluita pel nostre compte, però no es pot continuar així, això s'ha de regular ja!

    JOSEP ROCA

    ResponElimina
  16. Bon dia per als tres darrers amics ( i tots els demes que seguiu el blog, es clar ),

    Evidentment, crec que tots estem d'acord amb la proposta de regular tot això que, de fet, es la proposta que posa a sobre de la taula CiU.

    Ara mateix, la sensació que tenim tots es que l'immigrant té més drets que els nacionals i no es del tot cert, si bé, en algun cas sí que es produeix aquest fet. L'immigrant regulat, ha de tenir els mateixos drets, ni més ni menys, al igual que les mateixes obligacions a les que li hem de sumar la de l'adaptació que, segons el meu parer, s'han de costejar ells mateixos ( ningú va pagar res als catalans que van anar a Alemanya en el seu dia per al seu proces d'adaptació ).

    Crec que tots ( i penso que es complicat ), hauriem de fer un esforç per a no generalitzar ja que hi han immigrants que han vingut per a treballar, que compleixen amb les seves obligacions i s'estan integran. Es evident que hi ha gent bona i dolenta però crec que no hem de caure en el parany de generalitzar.

    Una abraçada a tots i merces pels vostres comentaris ja que ajuden a crear un bon debat.

    ResponElimina
  17. Hola Jordi,
    Pel meu càrrec prefereixo conservar l'anonimat però és escanadalós en molts aspectes i especialment en la cultura musulmana, el servilisme que se'ls està fent a aquesta gent.
    Integració? quina? cada cop més dones amb el mocador al cap, parles de parelles lingüístiques? foc d'enzenalls i és que sé del que parlo.
    A les escoles canvien el menjar de l'alumnat, per no ferir susceptibilitats i inclús ens volen treure la festa de nadal i semana santa per hivern i primavera...on s'és vist això?
    Heu vist algun musulmà que es passi a la cultura cristiana? NI UN..però dones occidentals que es passen a la cultura muslmana a cabassos. Qui no ha escoltat allò que diu una musulmana a un hospital públic i que és llegenda com l'acudit: NOS JODISTEIS EN 1492, PERO A BASE DE PARIR OS JODEREMOS A VOSOTROS.
    A tal efecte corre un interessant "power point" que es titula "LA INVASION SILENCIOSA" on exposa amb dades reals, el canvi radical d'una societat com la Danesa, arran de ser "mega-progre" amb la cultura musulmana i el que aquest fet els ha comportat.
    Bàsicament ha trencat la línia de naixements de les autòctones i ha provocat el descabalament dels serveis socials danesos.
    A Suïssa ja s'han posat les piles amb els minarets i si nosaltres no ens les posem..cultura catalana a prendre pel cul en 25 anys.
    Polítics no sigueu covards i preneu determinacions fermes i la gent del país us ho agraïrem i ho tindrem en compte el dia de les eleccions.

    ResponElimina
  18. Bona tarda al darrer anònim,

    Efectivament, en Duran i Lleida va ser molt clar en aquest aspecte. No ens tallarem un pel. S'han de prendre solucions ja.

    Ens estem sentin ja al tripartit cridant i dient que som racistes i xenofovs o que volem utilitzar el tema de la immigració com a propaganda electoral. Si no volen que prenguem i proposem solucions que les prenguin ja. Es així de senzill.

    Tot i això serà dificil, per no dir imposible, que hi hagi un pacte d'estat per a dur això endavant. Però per això, per a defendre el nostre país sempre serà Convergència.

    Una abraçada i mercès per la intervenció

    ResponElimina
  19. jordi aquest post m'ha agradat molt, és clar, precís i concloent.
    Tant el PP com el PSOE han errat en el tema de l´ immigració i ara estan rebent aquests fruits, malauradament i com sempre passa és el ciutadà el que acaba pagant aquest i molts altres desastres.
    Personalment la iniciativa que va emprendre l'Ajuntament de Vic amb el tema de l'empadronament de imnigrants la veig com una mesura real, i necessària.
    No parlem de xenofòbia o de solidaritat parlem de necessitat, com bé dius és necessari una regularització a nivell estatal, perquè la gran massificació que suposa la immigració il legal porti un límit, un fre, per poder controlar el poder adquisitiu del estat i poder subsisitir a un futur.

    ResponElimina
  20. Moltes merces pel teu comentari, Alicia. Hi coincideixo plenament.

    ResponElimina
  21. Un guiño a los "pro_isrrael"
    Que gracia me hace ver a esta gente que se sienten mas judíos que los judíos y van de catalanistas , se sienten mas judíos que catalanes...y son súper racistas camuflados, pero no olvidemos que los judíos aquí también fueron inmigrantes extrangeros... ;)

    ResponElimina
  22. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  23. He estat uns dies a figueres, a l'hospital acompanyant la meva dona, i m'he quedat alucinat de la quantitat de sudamericans, marroquins, romanesos, etc que hi van al parc de devant tot el dia, a passejar, a fer el picnic, a passar droga... ups, aixó ho fan? i tant que ho feien.

    A veure, la neteja es necessaria, perque si no ho fem nosaltres ara, regularitzar i el que no tingui d'estar, doncs al seu poble, si no ho fem nosaltres, en unes generacions seràn ells qui ens faran fora... com ja passa a molts barris...

    Ara venen amb l'historia del vel islàmic, que si som uns racistes, que si tal que si cual... ningú els ha comvidat, si venen ho han de fer sota les nostres normes, sino, son LLIURES de tornar a marxar...

    Jo apoio a l'alcalde de Vic, és un dels poc que han tingut ous per dir les coses com son, si la llei no funciona, s'ha de fer que funcioni, i el que viu d'ilegal, no te cap dret.
    Els que som d'aqui tenim drets, peró perque portem tota una vida pagant-los!!!!

    ResponElimina
  24. Bona tarda a tot.hom
    Ara escriure unes paraules que va dir el primer ministre d'Australia KEVIN RUDD
    SON LOS IMMIGRANTES NO LOS AUSTRALIANOS LOS QUE TIENEN QUE ADAPTARSE O LO TOMAN O LO DEJAN ES NUESTRO PAIS Y ESTAS SON NUESTRAS COSTUMBRES SI NO LES GUSTA QUE APROVECHEN OTRA DE NUESTRAS LIBERTADES Y QUE TENGAN EL DERECHO DE IRSE
    Si no estan contentos aqui y tan racistas somos que se vayan Nosotros no obligamos a nadie a venir aqui
    Si deciden emigrar aqui es hora que hacepten las costumbres del pais que les acogió
    SI SENYOR aquest es un politic com cal,uns quans de aquests farien falta aqui perque s'el hi estan pujan a la parra
    Jó no se quins tractats tenen amb el goberns de diferent paisos d'on venen els immigrans peró sembla vem bé,que els hi tenen por,al menys amb els magrebins ¿perque els que roben ó fan una mal.lifeta no els enviem al seu pais?quina mena de tractats hi han que ens els tenim que empassar i anr.los mantenin?
    Un visca ven gran per l'alcalde de Vic, mols com ell tindrien que haber i donar.los tot el suport
    Si no fem alguna cosa amb dues generacions serém nosaltres que tindrém la obligació de portar el vel
    No hi ha gent més racista que els propis musulmans

    ResponElimina
  25. Jo, ja he dit abans que estic d'acord amb l'Alcalde de Vic.

    Però els polítics ja ens han demostrat que tenen por a enfrontar aquest tema a la societat per por de les urnes.
    Els islamistes amb les seves contínues amenaces estan sotmetent a les societats occidentals a la seva por, soblevand als pobles lliures a les seves condicions, sense assabentar-se encara que són ells els que s'han d'adaptar.
    Nosaltres quan anem al seu país i ho dic amb causa ja que m'ha passat, t'has de posar el vel i no portar faldilla o corres el risc si tens sort de ser arrestada i amonestada, en el pitjor dels casos insultada i apedregada per aquells que se senten ofesos en terra d'altres.
    Que hironia la seva, que hipocresia la nostra.

    ResponElimina
  26. shalom, freedom, igualtat en drets i deures, ninakupenda... o lo que es lo mismo: amarás al prójimo como a tí mismo

    fuera intereses políticos y/o económicos por dinero y poder fomentado a causa de mucha manipulación informativa

    ResponElimina
  27. M'agrada molt aquest blog, sobretot perquè aquesta viu, m'explico Jordi contestes a tots i aquest m'agrada i és digne d'agrair, en canvi hi ha blocs per exemple el d'Artur Mas o Ramon Tremosa que sembla que són bloc fantasmes.
    Es limiten a escriure notes la gent contesta però no es dignen a donar cap resposta.
    Per això és que el teu blog em dóna credibilitat i un agradable frescor. Segueix així.

    Amalia

    ResponElimina
  28. Bona tarda Alicia, Jordi i altres anònims,
    Crec que tots estem d'acord en que hi ha d'haver solució definitiva al tema de la immigració.
    El que si hem de fugir es sobre el fet de generalitzar. Anem a un hospital i hi han molts immigrants. Agafem el metro i passa el mateix. Però hem de tenir cura d'un tema. Els que estan regularitzats hem de fer que els sigui atractiva la llengua i cultura catalanes.
    Hem de tenir en compte que, prop del 40% de la població catalana, sense contar immigrants, es filla de gent de la resta d'Espanya i, en el seu dia, van adquirir la llengua catalana i la seva cultura com a propies i, avui en dia, senten amb orgull com parlen català els seus nets.
    Això hem d'aconseguir dels nouvinguts.

    ResponElimina
  29. Bona tarda Amalia,

    Moltes gràcies per les teves paraules, encara que quin dòn riquesa a aquest blog son les vostres aportacions.
    Jo tan sols expreso unes idees propies ( algunes podria ser que algun dia no coincideixin amb el meu partit ), i penso que tothom té les seves idees i, sobretot propostes que crec que es el que manca a la nostra societat.

    Igualment moltes merces per les teves paraules. Son d'agrair molt.

    ResponElimina