diumenge, 11 d’abril del 2010

L'atur

Una de les principals conseqüències d’una crisi econòmica es l’atur i, de fet, un gran mal de cap pels polítics, tant de la Generalitat com de l’estat espanyol.

Al meu parer, no hi ha mides socials correctes mentre hi hagin aturats.

L’aturat hauria de tenir transport públic gratuït, hauria d’estar exempta del pagament de rebuts de llar d’infants i col·legi, així com dels llibres de text. Per altra banda, s’hauria de crear una llei segons la qual, si una persona que té hipoteca es queda sense feina, automàticament aquella hipoteca hauria de passar en període de carència ( tan sols pagar interessos ) i per un màxim del 10% de la prestació que abonaria l’estat descomptant l’import del subsidi. La resta l’hauria de pagar amb interessos una vegada recuperada la feina però sempre limitant el màxim de cuota i resta a pagar en un 40% del sou. Així mateix s’hauria de fer amb rebuts d’aigua ( de dependència municipal ), llum i gas.

Molt important es la formació de l’aturat. No em valen els cursos que es donen actualment ja que, un curs de català, informàtica o anglès, son del tot insuficients per aconseguir una feina. S’han de realitzar cursets que realment tinguin un valor afegit, Carretoners, manipuladors d’aliments, tècnics en riscos laborals, titulacions per a transportistes, per a constructors, etc. Sempre pensant en les demandes a curt i mitjà plaç que tinguin les empreses.

Tot això està molt bé, però un aturat el que vol es feina, i per això cal prendre mides que no es prenen actualment.

Sabem que les empreses no tenen finançament i, per sort, a la fi, el govern central a fet cas a la proposta de CiU de donar crèdits avalats per l’estat a les empreses, encara que em donen por les paraules de la De la Vega indicant que, “ ajustats a cada cas”. Ja veurem què vol dir.

Aquesta mida es correcte, però en falten més, una d’elles podria ser el fomentar la contractació indefinida de treballadors aturats . Com fer-ho?. Totes les empreses que no acomiadin a ningú en un plaç de 2 anys, podran contractar aturats de forma indefinida sense pagar el seu cost social ( el 36,8% del salari brut del treballador ). Aquesta mida incentivaria la contractació, facilitaria la competitivitat de les empreses al tenir costos més reduïts i donarien feina estable.
Podria fer un llibre sobre les mides a prendre però hi ha quelcom més que em preocupa. Ni PSOE al govern central, ni el tripartit han actuat coherentment, no necessitarien un càstigs aquests polítics? La resposta de tots vosaltres, segurament, serà que sí, que a les urnes se’ls castigarà. Per a mi poc càstig.

Si vivim en una època de crisi significa que els polítics no han fet bé la seva feina, es queden a l’atur? No. Reben menys ingressos? No. Crec que hauria d’haver una aposta seriosa. Si hi ha més d’un 5% d’atur, els polítics haurien de tenir una retenció, en els seus sous i dietes ( sobre tot dietes, i més si recordem que la Sra. Montilla, entre els dos conceptes cobra 13600 € nets al mes corresponents a 14 càrrecs públics), del mateix percentatge d’atur existent i destinar aquests diners a ajuts pels aturats. Això es una aposta valenta, una aposta segura. De ben segur el polític treballaria per a que no hi hagués atur, oi?. Però...Qui ho farà?

Per a mi tan sols hi ha una formació política preparada per a fer aquesta aposta i aquesta es CiU. Ja va dir l'Artur Mas que, en Crisi, ell no cobraria pas tant com el Sr. Montilla. Per què serà?

55 comentaris:

  1. ... no dic res. diuen que qui calla otorga oi ???

    ResponElimina
  2. Estic totalment d'acord em tot el que dius pero.... si li donem la volta a la truita a tot lo exposat. Perque una persona de a peu ha de tenir idees i qui les hauria de tenir (els politics) no les tenen? Si nomes tener idees en temps d'eleccions I ENS HO CREIEM, anem malament.
    Tot el que has dit es d'un llogica aplastant, pero...sense volguer desmereixe, qualsevol que si posi a pensar en solucions les troba. N'hi han que no, que nomes cobren uns sous astronomics i pensen com argumentar la permanencia a la cadira.
    Espero que a qui pertoqui lleixigi tot aixo i pensi em com donar-hi sortida (de fet si es tracta de la seva butxaca no es fara res de res) pero tot lo exposat es bonissim.

    ResponElimina
  3. Bona nit Eva,
    El gran problema que hi ha es que la lògica no s'ha utilitzat durant 12 anys. Ara toca canviar-ho. Jo soc regidor per CiU a Vallgorguina, inicialment era independent, però després de tenir el contacte molt directe amb en Felip Puig, Josep Rull, Jordi Turull i, com no, l'Artur Mas, vaig decidir afiliar-me ja que he vist com un grup de polítics fugien de medalles sempre i quan fos en benefici del poble.

    ResponElimina
  4. Lamentablement, Jordi, em sembla que jo coincideixo només amb una cosa amb el Zapatero, i és la seva indissimulada incredulitat davant l'efectivitat real d'aquestes mesures anti-crisi que s'estan negociant. Crec que davant el panorama tan negre que tenim al davant, s'ha de ser valent i deixar de marejar el personal amb unes falses expectatives de recuperació econòmica que molts dels entesos en la matèria, amb la boca més o menys petita, reconeixen que no es donaran ni a curt ni mig termini.
    Per tant, crec que els polítics s'han de deixar de pactes de Zurbano, Tiziano i de tota la galeria de pintors del Barroc, i plantejar a la gent la crua realitat de l'economia catalana i espanyola: En definitiva, i tal com assevera el catedràtic d'economia Sr. Niño, l'absoluta incapacitat d'absorbir amb nous llocs de treball la gran massa d'aturats provinents de la construcció i la indústria. A l'Estat Espanyol hi ha un superàvit greu de població activa que, en el millor dels escenaris, acabarà per situar-nos, d'aquí a uns quants anys, en un 12-10% d'atur estructural, per molt devots que siguem del nou model productiu i de les energies renovables.
    I també crec que tota aquest discurs enarborat al voltant de la importància de la formació dels treballadors i les seves potencialitats per a l'economia, no deixa de ser una retòrica més per entretenir al personal aturat, però amb nul·la transcendència real. El vertader centre efectiu de formació i actualització dels treballadors són les empreses i els llocs de feina que generen. Però clar, cal que aquestes existeixin sobre el terreny i es puguin desenvolupar, i tal com van les coses els únics que aquí es formen són els xinos.
    Al contrari, esterem continuament abocant costosos recursos públics en una formació constant de treballadors aturats que, a la pràctica, tindran unes expectatives més que dubtoses de ser aprofitades en una feina vinculada als estudis previs. Resumeixo, que un cuiner en actiu faci un curs o una especialització en un determinat estil de cuina oriental ho trobo coherent. Però que un treballador en atur, provinent per exemple de la construcció, se'l faci estudiar anglès, ofimàtica o cuina mateix, ho considero poc rendible social i laboralment.
    Més tard o més d'hora, s'haurà d'agafar el toro per les banyes i plantejar mesures efectives als aturats com la via de promoure l'emigració cap a països amb economies emergents. Que això últim no és estètic i electoralment beneficiós, evidentment, però no ens quedarà més remei per dolorós que pugui semblar, si no volem apropar-nos a una perillosa situació d'esclat social. I si després d'això, em voleu dir fatalista i apocalíptic, endavat, però jo és com veig l'horitzó.

    ResponElimina
  5. Bon dia,Jordi, està clar que s'han de pendre mesures que incentivin la contractació i crec que tal i com estàn les coses cuan més s'ajudi als empresaris millor.
    Puc parlar d'aquest tema en primera persona,ja que la crisi m'afectat de ple,porto cuatre mesos buscan't feina i sembla "una misión imposible"...
    Crec que quantes mes aventatjes tinguin els empresaris envers la contractació molt millor.
    Tal i com estàn les coses l'empresa no s'ha riscarà a contractar si a camvi no te incentius...ara mateix no crec que moltes d'aquestes empreses estiguin en condicions d'augmentar les seves despeses ja que moltes redueixen personal no perque no els hi faci falta, sino per no tenir que tancar!!!!

    ResponElimina
  6. Tens molta raó. Cada vegada és més evident que es diuen polítics els que s'agafan a la mamella del càrrec i no ens tenen per polìtics els que som a la oposició des de que fou elegit el primer Parlament. Jo no vaig acceptar signar una renùncia en blanc al meu escò i ja ho veus, marginat i el que vulguis. Comencem per posar ordre dins els partits i que respectin la democràcia primer. Et felicito per fer política sense demanar dioners a canvi. Segueix. Pau Miserachs

    ResponElimina
  7. Soc jubilat i no estic d'acord amb tu.

    ResponElimina
  8. Benvolgut Sr. Sanchez,

    Obviament han d'existir tot tipus d'opinions però crec que, per tal de que aquest blog sigui més dialogant, seria important que ens indiques el seu punt de vista i els motius. D'aquesta manera hi ha més posibilitat de crear debat.

    ResponElimina
  9. Benvolgut Martini,
    Es un fet que compartim el nostre punt de vista sobre el Sr. Zapatero, però potser el comentari es un pel catastrofista. Hi han possibilitats d'aixecar el país. Per una banda, hem de tenir en compte la baixada del consum.No demano pas arribar a dades del 2006 però sí un 15% per sobre del consum actual, que, de fet, seria una dada realista. La bona feina d'en Ramon Tremosa, junt amb una adient política catalana, podria transformar Catalunya en el centre neuralgic de la logística europea, el qual generaria molts més llocs de treball que els existents fins el 2006.
    Les mesures que aporto, des de el punt de vista econòmic, no representen cap tipus de "saqueix" a les arques del " Estado español" ni de la Generalitat ja que son mides que no tenen cap cost públic.
    L'unic punt en que sí hi pot haver contraprestació econòmica seria el d'avalar empreses però estarà amb mi que, es millor tenir 100 empreses pagant impostos i tenir un 8% de morositat, enlloc de 30 empreses pagant impostos si no s'apliquen aquestes mides. En el segón cas hem de contar amb un cost més elevat en subsidis d'atur i un menor ingres per impostos que, de ben segur, suposaran un cop més fort que una posible morositat en el primer cas.
    Molt agrait pel teu comentari.

    ResponElimina
  10. Jo estic d'acord amb el Jordi, però m'agradaría que també tinguesin en compte a les persones en particular a les dones de 50 - 60 ho més, que encara tenim capacitat i ganes de treballar que estem soles i tenim que pagar el lloguer, la lum, el gas, etc.etc.etc., ens tenem oblidades i ens traten com si no fosim res, nosaltres tenim tantes ho més necesitats que un de jove que pot fer calcom feina. Que hem de fer per poder traballar i pagar les factures de cada mes i poder menjar????????????????
    Penso que es un tema prou important com per que els nostres politics ens escoltin. Mercè

    ResponElimina
  11. Bona tarda Olga,
    Efectivament l'empresariat ho està passant molt malament i ha d'acomiadar gent per tal de poder subsistir i no tancar. Per aquest motiu, a nivell polític no es pot estar amb els braços creuats.
    Mercès per la teva aportació.

    ResponElimina
  12. Benvolguda Mercè.
    Quan parlava de formació, ho generalitzat però em referia a tots els àmbits. Actualment la nostra població està cada cop més envellida, perque dones, com bé dius, no poden rebre una formació i titulació per tal de poder treballar en centres de la 3a edat?. Aquest es un exemple, però n'hi han molts més.
    Mercès pel teu comentari.

    ResponElimina
  13. No vull obrir nous serrells ni que es considerin les meves paraules ofensives pels de fora...
    Però potser ha arribat el moment que es sigui molt més estricte amb els permisos de residència per a estrangers.
    Estic tip de veure, per la meva feina, estrangers que desconeixen per complet tant el català com el castellà, però que tenen NIE en vigor.
    Com pot ser que aquestes persones tinguin opció de treballar a casa nostra si mostren un desconeixement total pel lloc on viuen?
    Repeteixo que no vull que les meves paraules s'interpretin malament i sóc el primer que considero que els drets han de ser igual per tothom..però Duran Lleida va dir temps enrere que a casa nostra tothom no hi cap.
    I la política del govern estatal i del Tripartit poc hi ajuden.

    ResponElimina
  14. Darrer Anònim,

    T'emplaço a llegir la carta de la setmana que ve on vull parlar d'aquest tema i proposar solucions. Evidentment hi ha molt per a fer i el que s'ha fet ha estat del tot incorrecte.

    ResponElimina
  15. Si vivim una època de crisi no significa que els polítics no han fet bé la feina, sinó que tant set d'especulació de les empreses, dels inversors i de les financeres els ha portat a donar-se de nassos contra la paret. No es pot jugar indefinidament amb diners ficticis i mamant de la mamella que ja no pot donar més llet. Allò que diuen els liberals 'el creixement econòmic' o 'la creació de riquesa' són conceptes enganyosos, no es pot créixer més del que s'ha crescut, l'economia es basa en el repartiment de la riquesa, la riquesa passa d'una butxaca a l'altra i prou, no es pot extreure més d'on no hi ha més, el problema, ara, és que s'havia estat jugant amb diners ficticis, repeteixo, amb números que no corresponen a cap recurs monetari real, i els diners els tenen els gran empresaris, els especuladors i els magnats del món financer amagat, ells sabran on, en paradisos fiscals amb tota seguretat, els altres els han fet 'desaparèixer' i si aquests diners no estan en circulació i, a sobre, s'ha contret un deute sobre recursos inexistents, passa el que passa. Ara la crisi que la paguin els que l'han creada, especuladors, certs empresaris i gent del món financer, el que no podem fer és encara pagar amb diners públics el robatori que han comés gent i entitats privades. Les empreses i els liberals no volen un estat intervencionista, quan volen continuant mamant de la mamella que ja no té llet, llavors demanen que l'estat arregli el problema. Si voleu el "laissez faire", el lliure mercat i el no intervencionisme per a fer negoci privat, ara busqueu-vos la vida. O tots moros o tots cristians, deixeu-nos de 'mariconades'. Ara sí, ara no, de què anem per la vida?

    ResponElimina
  16. Mentre no hi haigui un politic que no miri perla seva butxaca no anire'm pas bé.A tots plagats se'l's en va la força per la boca.Per començar,amb questïo de feina tindrien que mirar per els nois que surten del col-legi que no els hi agrada estudiar fer com avans que pogesin entrar en les empreses com aprenents i aquestes empreses que tingesin ajudes estatals´Perque molts cursets molts diners empleats i de ven poc serveixen.Perque fa pena quant vas per el carrer i veus a nois joves en edad de treballar i no trovan feina estan desencantat's.I en camvi i ha un il.luminat que te l'acudit de voler allargar la jubilació als 67anys quant aquesta gent está treballant des.de els 14anys ó avans i si no que li preguntin a fusters paletes guixaires picapedres etc I no com sempre surten dien que treballarien més els que estan poc gastats notaris abogats etc. No seria millor per cada noi jove que entres a una empresa a treballar que sortis una persona gran-pregunto jó-
    I una altre problema es la immigració si no hi ha feina per els de aqui empipa molt que veiguis tamta gent de fora anar a demanar ajudes,a nosaltres ¿qui ens ajuda? perque amb 426e que queda després de haber acabat l'atúr després de treballar un pilot d'anys já está bé. I tans milers que guanyen els politics -per no fer rés- i encara ni ha que no en tenen prou la veritat per les properes eleccions estic força desencantada per anar a votar total perque el primer que faran será omplirse la butxaca i al poble-com deia la trinca -que li donin per- dubidu -

    ResponElimina
  17. Yo soc una de las aturadas, i no em valen tantas promeses mal cumplidas, veig que per la mala gestió del gobern, ara cada vegada siguem mes aturats,per aixo cada vegada creiem menys amb els politics, el poble nesesita tornar a confiar, i ara per ara no es aixi, perque tan enviar ajuts a fora i a nosaltres qui ens ajuda, es que aqui no i ha prou pobressa.

    ResponElimina
  18. Bona tarda Jordi:
    Saps que em vaig fer un embolic que em pensaba que escribia a una persona que no era politica. De totes maneres ja era hora que "algu de l'olla" tingui idees i que es vegin uns altres aires.
    He estat llegin els comentaris de tothom i s'aprecia un aire trist en general i m'ha vingut a la memoria la frase del J.F. Kenedy - no et preguntis que port fer el teu pais per a tu sino que pots fer tú per el teu pais.
    No podem esperar que les solucions ens vinguin donades; si, pero, que hem de ser mes exigens, (que no en sabem) ser mes cooperatius i si les coses no van com volem, dons canviem-les.
    Jo, Jordi no et coneixia, pero desde ara et seguiré, perque m'agrada la gent amb idees.

    ResponElimina
  19. Hola, Jordi,las ideas son buenas, pero hace falta pensar en todos los casos que hay de parados. Me explico, mi marido lleva dos años en el paro, tiene 53 estuvo 20 años trabajando en Lotto Catalunya, cuando cambiarón por INDRA se quedo sin empleo, entro en una empresa de construccion, que cerro cuando empezo la crisis actualmente ya ha agotado el paro y le han dado una subvencion de 426€ hasta que se jubile, mi marido lleva cotizados 33 años, que provenir tenemos¿¿¿¿¿¿ te agradeceria me dijeras que piensas,Ha todo esto añadir que ientra ha estado en paro le ofrecieron un carnet de grista, maquina excavadora y maquinaria pesada, tambien el carnet C C1 todo lo ha aprobado pero trabajo nada gracias anticipadas y buenas tardes

    ResponElimina
  20. Si algú tingués una vareta màgica segur que ho resoldria, però com que no la tenim hem de conformar-nos amb una bona iniciativa de part d'algun cap pensant, però persones com tu crec que tindrien que sortir d'allà on calgui. En aquest moment formo part de la gran llista d'aturats, mercès als sindicats i la permissivitat d'aquest govern nacional i autonòmic. Potser caldria mirar molt bé abans de donar el vot i si més no, que no ajudessin a fer "EROS, ERES" o com vulgueu dir per penalitzar al pobre treballador que mica en mica està més fora que dins; mentre que ells a les seves poltrones fan i desfan al seu lliure antull i ajuden a fomentar la pèrdua de llocs de treball com si amb ells no els hi anés res de res. Als 40, 50 o 60 anys si et toca aquesta loteria ho tens fotut i encara volen retardar l'edat de la jubilació. No tenen vergonya ni res, i a sobre volen augmentar els impostos una cosa bastant inversemblant mentre ells fan la vida impossible al ciutadà.

    ResponElimina
  21. M'ha agradat moltíssim el teu post, tens tota la raó.
    Reconec que el senyor sabater no és de la meva devoció, em produeix desconfiançai la seva manera de portar la crisi angunia. Les teves idees, com la de molts altres cauen en sac trencat davant els que no volen escoltar més que les seves barbaritats, sense donar opció a ningú a rèpliques, tornen a demostrar que en economia per al seu país no saben.
    hi ha una cita que m'agrada molt de cicerone que resumeix bé el que està fent el socialisme davant la crisi , diu així:

    CITA DE MARCO TULIO CICERON.

    "El presupuesto debe equilibrarse, el Tesoro debe ser reaprovisionado, la deuda pública debe ser disminuida, la arrogancia de los funcionarios públicos debe ser moderada y controlada, y la ayuda a otros países debe eliminarse para que Roma no vaya a la bancarrota. La gente debe aprender nuevamente a trabajar, en lugar de vivir a costa del Estado."

    Año 55 a.C.

    Salutacions...

    ResponElimina
  22. Hola,Jordi.
    Estic d'acord amb tu amb moltes de les coses que dius en la teva carta, especialment pel què fa als cursets (que no serveixen per gairebé res).Crec que se n'hauria de fer molts més de tipus pràctic com d'oficis o matèries que tant els empresaris com els ciutadans estan demanant.
    Jo estic jubilat, la qual cosa em permet observar el tema des d'una certa distància (tot i que els jubilats en tenim d'altres de problemes).
    Al meu entendre, els ajuts de tipus monetari cauen en el parany del (com diuen per allà baix) "pan para hoy, hambre para mañana". Em semblaria molt més efectiu que el Govern destinés aquests diners a donar incentius (absolutament controlats)als empresaris per contractar gent que estigui a l'atur, pagant uns sous dignes que li permetin pagar aquestes despeses, amb la qual cosa aquella persona està obligada a guanyar-se la vida treballant, que és el que ha de fer, se sent part activa de la societat,i s'evitaria en bona mesura la picaresca i l'economia submergida que està a l'ordre del dia, rebent sempre justos per pecadors. I d'altra banda, subvencionar als que decidissin ser autònoms, evidentment i sempre amb un control seriós.
    Per mi, el problema ja ve de fa força temps, i molta culpa la tenen tant molts empresaris que s'han dedicat a obtenir bons beneficis amb poca previsió i perspectiva de futur, com empleats que sempre els ha importat un rabe el que passi a l'empresa sempre que ells cobrin la nòmina. En fí, això ja és un altre tema.
    Espero, com tu, que les pròximes eleccions les guany CiU.

    ResponElimina
  23. El que vol ser polític amb bones intencions i les promulga per agafar vots i porsarles a la práctica es troba amb tal sidral montat o corrupció tan escampada que acaba per disuadirse de les seves idees i anar seguint la pauta que es portava fins leshores. Dejemnos estar de projectes i començem perque cosas llógiques i després hia vindrán a més a més els projectes. Si no hia feina per els d'aquí, que fan ics número de inmigrants amb feina i privilegis més que els espanyols, hon se vist aixó que funcioni de aquesta manera, L'altre día a costat de casa hia una obra amb uns 15 moros treballant, aixó només beneficia a una persona. Es normal que per la recollida de la pera, poma i altres es contractin miles de inmigrans en lloc dels de aquí. No es podría potenciar l'agricultura amb terrenys del Estat donan feina a molts de parats i els productes sortiríen assequibles i adminitrats per la propia gent en atur. I així etc. Etc. Em temps de crisis es normal aquets sous, gastos i parafarnalia com cotxes etc.dels polítics.

    ResponElimina
  24. Treballo per la Generalitat i és una vergonya com treballa molta gent, el 60% de la gent fa el mínim o menys, no saben què és l'esforç ni treballar com fan a la resta d'Europa. Amb gent com aquesta per molts ajuts que doni el govern mai podrem ser un pais competitiu. El problema de tot és la base educativa i els valors de la gent i un clar exemple són els governants que tenim

    ResponElimina
  25. T´APUNTES AL SERVEI D´OCUPACIÓ PER TROBAR FEINA, ET SURT UN CURS, NO TENS DRET A CAP TIPUS DE PRESTACIÓ NI AJUDA I T´HAS DE DESPLAÇAR 25 KMS DEL LLOC ON VIUS PER ACUDIR AL CURS MENTRES DURI...????...COM ÉS POSSIBLE AIXÒ....

    I SI COBRES 426 EUROS D´AJUDA I DESCONTES EL COST DE DESPLAÇAMENTS EN COTXE PARTICULAR O EN AUTOBÚS...QUE ET QUEDA ??????

    AIXÒ ÉS UNA PARADOXA I INCONGRUÈNCIA MÉS DE TOT AQUEST SISTEMA...HO EXPOSO PERQUÈ POT SER NINGÚ S´EN HA ADONAT D´AIXÒ...NI ELLS MATEIXOS...

    DE QUINA MANERA T´AJUDEN AQUESTA GENT A REINSERIR-TE AL MÓN LABORAL ????

    ResponElimina
  26. Bon dia a tots els que llegiu el blog.

    Voldria fer un comentari general per a tots els que no us he contestat de forma particular ja que es fa difícil contestar un a un.

    Hem llegit que un company deia que els polítics no tenen la culpa de la situació actual, que la tenen els bancs i empresaris adinerats.
    En part raó no et falta però els polítics han de crear un sistema ( i es pot fer ), en que el que hi hagi prou confiança per a que aquests diners no quedin parats i circulin. No crec que tu, o jo mateix, si tinguéssim aquests diners els posem en circulació en aquests moments ja que es podrien perdre fàcilment. Sobre la situació actual sí hem de donar la culpa a la mala gestió feta des de l'estat espanyol i des de la Generalitat, en primer lloc per invertir diners públics en fets que no han servit per a res i deixant d'escoltar als economistes i a la resta de països de la UE que no ho aconsellaven.

    Sobre el tema de gent que ha fet molts cursos, tenim una companya que parla del marit que s'ha tret carnets per a transport i per grua. Va una mica en relació al que comentava, realment serviran aquests carnets si ara mateix es impossible que trobi feina amb aquests carnets? La resposta es no a curt i mitjà plaç. Hi han altres cursos que sí poden servir, per exemple, si ha treballat dins del sector de la construcció, encara que sigui a la seva industria auxiliar, dins de poc serà obligat tenir una titulació. Aquesta es la correcta.

    Parlem de les subvencions de 400 i pico d'euros. Ja deia ahir l'Artur Mas que son totalment insuficients, no es viable poder tirar endavant una família amb aquests ingressos i menys quan es vol pujar l'IVA, ara no toca ja que aquestes famílies patiran més encara.

    Però, en cap cas estic parlant de que aquestes famílies cobrin més imports, parlo de prendre mides per a que aquestes persones treballin i per això cal incentivar el mercat, cal ajudar a l'empresari a contractar amb mides com les exposades ja que, cada nova contractació significarà per l'empresari poder ser més competitiu cara a la competència i poder obrir més mercats. Però en cap cas s'han de tirar els calers a les escombraries, s'ha de mirar que, qui té la desgràcia de ser en una situació així, tingui cobertes les necessitats bàsiques i no calen gaires diners per fer-ho. Un autobús es mou igual si hi han 20 persones a dins que si n'hi han 10, es a dir, que si una persona es aturada i no paga, el cost suportat es el mateix, per això no entenc la no gratuïtat del transport públic pels aturats.

    S'ha parlat també dels immigrants, seguim a les mateixes, ni govern central ni Generalitat han fet els seus deures, i no parlo tan sols del PSOE, també parlo del PP. Les polítiques de " papeles para todos" o " miro hacia otro lado mientras entran inmigrantes" no han estat gens correctes i ara ho paguem. Però sobre això en parlaré una altra setmana.

    No sé si veu poder veure l'Artur Mas amb la Monica Terribas però va haver una afirmació en línea al que he exposat. L'Artur va dir que, en temps de crisi, tothom s'ha d’estrènyer el cinturó, per aquest motiu ell i tot el seu govern es baixarien el 10% el sou en temps de crisi. Segurament no ho va lligar a les dades d'atur perque el "guirigall" econòmic que hi ha ara mateix a la Generalitat, tot i que baixi l'atur, obligarà a que els polítics hagin de cobrar menys. Em sembla una aposta que ningú no ha fet fins al moment i que, de ben segur, donarà peu a que d'altres la facin. Per a mi benvinguda la proposta i esperem que tots els partits pensin igual ja que qui guanyarà serà Catalunya, tot i que tinc molt clar que tan sols hi ha una opció vàlida per sortir d'aquest forat i aquesta es CiU.

    Mercès a tots pels vostres comentaris.

    ResponElimina
  27. Hola Jordi, he llegit la teva carta, i hi estic molt d'acord, tenim clar que no sortirem de la crisi si els bancs i politics no fan alguna cosa, altres països n'estan sortint, perquè nosaltres no? no crec que apujar l'IVA en aquests moments sigui la solució encara anirem pitjor, una baixada de sou, d'alts polítics, seria també important, treballar més a l'administració, que sabem com es treballa, i felicitar-te per les proposicions de la teva carta em semblen molt coherents, i sobretot solucionar tema immigració, hi ha molta gent aturada cobrant ajudes,tot no ho podrem pagar, tindrem problemes, i no crec que la solució sigui anar pagant uns per pagar als altres, perquè el posar-nos l'obligació de pagar més ens escanyaran, desvestirem un sant per vestir-ne un altre, és una bogeria.
    Una salutació

    ResponElimina
  28. Bon dia Lurdes,
    Un dia d'aquests parlaré sobre perquè estem en crisi i què s'ha fet malament. Però, de totes totes, les coses s'han fet molt malament. De fet, s'ha fet el contrari que als païssos que ja en surten. Però no tan sols es un problema a nivell de govern central, també ho es del de la Generalitat. A la Generalitat, ara no hi han diners, però si mirem les numeros, resulta que els costos de personal s'han duplicat en 3 anys. Perquè?. Per l'increment d'alts càrrecs polítics que s'han creat i no era necessari.
    En resum, masses diners tirats amb Feils, càrrecs, etc, que hem de pagar en el futur amb increments d'impostos.

    Moltes merès per la teva intervenció.

    ResponElimina
  29. hola jordi, soy un españolista que no cree en la independencia pero si en un país de union, donde se ha vulnerado el derecho a un sueldo digno, a una vivienda a un trabajo.
    En donde los politicos piensan mas en enriquecerse que en luchar por el bien del pueblo.
    Donde un eurodiputado cobra cifras escandalosas, donde un ministro disfruta de hasta tres pensiones vitalicias, donde la gente de a pie la que realmente vive sus miserias no llega a final de mes con sueldos irrisorios, perdidas de casas y morosidad al no poder hacer frente a los pagos.
    Donde este invierno muchos nos hemos calentados con mantas, hemos sustituido luz por velas, por no poder pagar las cifras astronomicas que nos pide enher o gas natural, donde hemos ido a contenedores de basura a buscar comida.
    Si señor esta es la realidad que muchos tapan, no soy inmigrante soy catalano-español y no tengo ayudas porque segun el gobierno no me las merezco, despues de trabajar mas de 40 años en la misma empresa me quedo en la calle sin opcion a un trabajo por mi edad. Solo nos queda esperar la muerte, ¿quien me la pagara?, esa es la realidad, despierte ya.

    ResponElimina
  30. Buenos días amigo,
    No hay problema con que seas españolista, de hecho tienes cabida dentro de CiU ya que hay independentistas, federalistas y españolistas.
    El hecho de ser españolista, catalanista o independentista, en estos momentos es lo de menos ya que lo vital y más importante es salir de esta grave crisis económica ( son palabras de Artur Mas ayer por la noche en la entrevista con Mónica Terribas por TV3).
    Para que exista la independencia de Catalunya, debe existir una mayoría que, hoy por hoy no existe y, además, tener la coherencia que se debe tener. A día de hoy es inviable ya que, la mayoría de empresas catalanas tienen como mercado el resto de España, por lo tanto serían empresas que se quedarían sin trabajo y aumentaría ostensiblemente el paro.
    Dejemos ese apunte aparte. No creo que el sueldo de un político sea elevado ( un diputado cobra unos 3500 €/mes ) ya que, en el sector privado podrían cobrar más ( algunos de ellos, los formados, claro ). El gran problema es la gran cantidad de cargos que asumen y las dietas de ellos ( la Sra. Montilla percibe mensualmente 13600 €/netos entre su sueldo y todas las dietas de los 14 cargos), eso sí es un problema.
    Por otro lado está la gran cantidad de cargos que se han inventado ya que, si comparamos los costes de personal de la Generalitat en la legislatura pasada, con los de esta, se han duplicado, pero no por entrada de nuevos funcionarios sino por la entrada de nuevos cargos políticos. Gran error, se deben eliminar esos cargos superfluos ( palabras de ayer de Artur Mas ).
    No es lógico que una persona trabaje 30-40 años como un negro y le quede una mísera prestación y que no tenga posibilidades de acceder al mercado de trabajo, más cuando un inmigrante ( para mí son los no nacidos en España ) tiene muchísimos más derechos y beneficios.
    Ahora sólo hay una fórmula y es esperar a Noviembre y votar por la opción que nos haga salir de la crisis y para mí tan sólo hay una, CiU.
    Un abrazo y gracias por tus comentarios

    ResponElimina
  31. Senyors, una idea brillant del govern actual, en plena crisi economica, envés d'ajudar als treballadors, ciutadants que paguem tots els impostos, APUJEM L'IVA per la mala gestió del senyors governants espanyols i "catalans".Doncs , amb aquesta puja, si cada mes ens costava arribar al dia 31, ara encara més. Tot aixó perque l'estat pugui dispossar de més diner, per donar més xecs en blanc als seus votants. I com aixó molt mes.........ARA ES L'HORA D'UN CANVI DE GOVERN. Jo votare CIU.

    ResponElimina
  32. Estic totalment d'acord em tot el que dius, les coses s'han fet molt malament. Altres països n'estan sortint, perquè nosaltres no?.
    Si no hia feina per els d'aquí, perque les inmigrants tenen feina i privilegis més que els espanyols.

    ResponElimina
  33. Comparteixo el que penses sobre l'atur, Jordi, excepte en una cosa, l'exempció en el pagament del transport, impostos, hipoteca, etc.. dels aturats per dues raons: per la picaresca que tant ens caracteritza i pel caràcter de subvenció encoberta que això suposaria. Cal que els aturats rebin una prestació digna que els permeti viure durant el temps que estan a l'espera i recerca d'una nova feina. Això vol dir que aquest temps ha de ser el mínim possible, o sigui, que els esforços de l'administració han d'anar per altres vies.
    Una de les primeres coses que ha de fer l'administració és racionalitzar la seva despesa. N'hi ha moltes partides pressupostàries que poden ser eliminades i d'altres que poden ser disminuïdes. Com bé saps, l'administració peca en excés de malbaratament dels recursos de què disposa.
    Tenim un servei d'ocupació ineficaç, que apenes serveix per gestionar administrativament l'atur. Tenim un servei educatiu que genera cada cop més jovent desmotivat per a continuar formant-se en estudis superiors (ja siguin de formació professional o universitaris). Tenim unes empreses que tenen moltes dificultats en trobar personal suficientment preparat i amb un ideari d'organització empresarial caciquil. Tenim un sistema financer tancat en el seu propi món, on cap empresari o autònom pot accedir fàcilment. En definitiva, calen mesures estructurals que facin possible el màxim nivell d'ocupació que permeti suportar i mantenir l'atur estructural que es preveu tenir sense possibilitats de solució.
    Ardua tarea!!!

    ResponElimina
  34. Benvolgut Joan,

    Tota la raó amb el tema de pujar l'IVA. Ara no toca, si bé, en un futur, i una vegada recuperada la situació econòmica, s'haurà de pujar l'IVA degut a la gran quantitat de calers que s'han tirar sense sentit.

    Mercès pel teu comentari.

    ResponElimina
  35. Bon dia anònim de les 3:41,

    Efectivament fas una bona pregunta. Ja he comentat a altres lectors que faré una carta explicant perquè hem entrat a la crisi ( va ser, sobre tot, per una greu errada política del PSOE), perquè no en sortim i d'altres païssos sí, i com sortir-ne.

    La resposta a perquè altres païssos han sortit i perquè nosaltres no es molt clara. Ells han fet les coses bé i nosaltres malament.

    En primer lloc, injecció de liquiditat als bancs, tots els païssos ho van acordar, però també van acordar que els seus bancs centrals haurien de controlar als bancs per tal de que seguissin donant crèdit a particulars i empreses. Aquest control no s'ha fet a Espanya, segurament el representant espanyol debía estar fent la migdiada quan es va indicar.
    Per altra banda, Alemanya, França i Italia han mantingut l'IVA i l'han baixat per aquells sectors més tocats. Aquí es preten fer al contrari i de CiU tan sols s'ha acceptat que al menys a un parell de sectors es baixi l'IVA.
    A la resta de païssos s'han inciat ajuts per al consum. A Espanya tan sols per l'automoció.
    A Espanya s'han fet els famosos Feil ( plan E) que ha estat una tirada impresionant de diners a les escombreries, a la resta cap a fet res d'això.
    Durant el Novembre de 2008, CiU va presentar al Congreso de los Diputados i al Parlament un paquet de 50 mesures que la resta de Païssos d'europa han acabat aplicant en la seva totalitat. Al ser una proposta convergent es va deixar al calaix. Avui en dia, amb l'aigua al coll i, després de la proposta de CiU de fer un pacte d'estat per sortir de la crisi, es prendran un parell de mesures, però totalment insuficients ( no pots remar amb un sol rem, necessites fer-ho amb tots a l'hora ).

    Es el que ens toca.

    Sobre la immigració, també faré una carta ja que es un tema complexe però et donaré tota la raó en el fet que tenen més drets que nosaltres i això no es pot tolerar.



    Una abraçada i mercès pel teu comentari, prego posis el teu nom la propera vegada per tal de dirigir-me a tu.

    ResponElimina
  36. Bon dia Navidad,

    Has tocat molts temes que, s'han de tocar extensament una a un, tot i que ho entenc perque hi ha molta cosa a canviar.

    Sobre les mides als aturats hem de tenir en compte els recursos existents i tan sols donava un exemple d'ajuts que no suposaran cap tipus de cost a l'administració. El que tinguin el transport públic gratuit no representa cap increment de costos ni disminució d'ingresos ja que avui dia ja es "cola" moltissima gent i, de fet, els elements mòvils es mouen hi hagin o no viatgers. Sobre el tema de les hipoteques, llum i gas no representa cap cost a l'administració i sí un cost a les empreses que hi intervenen, però es un cost financer recuperable en el temps.
    L'unic que pot representar un cost pels Ajuntaments es l'aigua però he trobat una fórmula per a fer-ho i, en breu veureu a les noticies que l'Ajuntament de Vallgorguina ho ha aconsseguit.

    Es clar que s'ha d'evitar la picaresca i, de fet, hi han d'haver sancions importants a aquesta gent que treballa en negre i cobra subsidi. Encara que si et fixes hi ha una proposta que ajudaria a regular tot això. Si l'empresari pot contractar personal indefinit sense cost social, creus que se la jugarà en contractar gent en negre? La resposta, evidentment, es no. Es una mesura que comporta 3 punts, un de guanyar ocupació, dos de que les empreses disminueixin costos i, per tant, siguin més competitives cara a d'altres mercats i tres erradicar l'economia sumergida.

    Una abraçada i mercès pel teu comentari

    ResponElimina
  37. Me parece muy bien lo que usted me ha dicho, pero no ha contestado a mi escrito. Somos muchos lo que pensamos que hay que sanear la economia de cataluña empezando por todos los trabajadores de la generalitat, ejemplo: Revisar ese tipo de SUELDAZOS que usted comenta como si 3500€ fuera un sueldecillo, frente a los 400, 600 o 1200 que cobra la realidad catalana, demasiados funcionarios a costa del estado catalan, (policias, etcc)..¿No cree que el señor Mas debe por obligación a su ciudadania revisar este tipo de sueldos vergonzosos y dar ejemplo de humildad en tiempos de crisis en cuanto llegue a la generalitat?
    Usted me intenta vender un voto, ¿quien me dice a mi que son ustedes iguales?, ¿quien me garantiza que la realidad social que vivimos una parte importante de la ciudadania ustedes nos la van arreglar?,señor, muchos estamos desamparados, sin trabajo, sin ingresos y mal viviendo, mientras los diputados con su sueldos de 3500€ viven dando la espalda ala realidad.
    Entiendame, entiendanos, no hablo por mi hablo por muchos parados que como yo llegan a una edad dificil sin reinserción laboral, preparados y cultos, con familia que posiblemente acabaremos robando para susistir.

    ResponElimina
  38. Fets, no paraules, ho recordeu;)
    ,i així estem, parlant i no fent res.
    Si alguna cosa està clara es que no n'hi ha prou amb parlar-ne, s'ha d'actuar i no esperar que ens ho arreglin els altres.
    http://estosololoarreglamosentretodos.org/que-queremos/catala
    Salut i enhorabona pel Bloc

    ResponElimina
  39. Efectivamente hay un componente de credulidad o no en lo que se puede afirmar. Pero vamos a comparar datos de mandato de CiU y de mandato del tripartit ( aunque no me gusta porque en época de mandato de CiU se cometieron muchos errores, no tanto como ahora pero errores que no se deben repetir de nuevo ). Cuando CiU pierde la Generalitat entra Maragall, los costes de personal ( se engloban altos cargos políticos) se incrementa un 27%. Primer tripartit, con respecto a la legislatura anterior se incrementan un 43%. Segundo tripartit, respecto a la legislatura anterior se incrementa un 100%, es decir, se doblan los costes. En ningúna de las tres legislaturas es por incremento de funcionarios, tan sólo por incremento de dotaciones a políticos y incremento de nuevos cargos políticos. Ese es un mero ejemplo.
    Palabras de Artur Mas el lunes con Mónica Terribas: " En época de crisis el govern, conmigo, cobrará un 10% menos que actualmente, se deben eliminar la gran cantidad de cargos políticos superfluos y adelgazar la administración". Si recupera la entrevista podrá verlo y es la pura lógica.
    Lo que sí es cierto es que el govern actua de espaldas al pueblo ( a pesar de decir que son de izquierdas ) y ese, es un gran erro, un error, que admito, también tuvo CiU en su día y que pretende cambiar con su entrada en el Govern.

    ResponElimina
  40. Bon dia mesimatgedigital, efectivament s'ha d'actuar, per això CiU va presentar al Parlament i al congreso propostes per a sortir de la crisi al Novembre de 2007. Per això s'ha proposat un pacte d'estat per a sortir d'aquest enrenou. Però al ser a l'opossició no podem aplicar el que proposem, hem d'esperar a que, qui mana ho faci i no ho fa. Precisament els que manen son els ( per si no ho saps ) que van crear el tema aquest que indiques de http://estosololoarreglamosentretodos.org, es a dir el PSOE . Les coses s'arreglen legislant, actuan, no crean webs amb publicitat ( ha costat els seus duros ), ja que això, indirectament ho paguem tots.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  41. Sr Font, disculpi el meu atreviment, peró es nota que vosté no es llegeix compeltament les respostes i opinions dels seus seguidors. Al Sr anómim que s'ha identificat com catalon-español, li ha exposta una realitat palpant i molt preocupat, en concret sobre la crisi particular dels aturats, i vosté només respon a les 3 primeres linees, on ell parla de les seves arrels, em semmbla que no està preguntat si s'ha de fer o no de CIU, li està espossant lo que realmente està passant amb el poble de catañunya, és molt penós que desde el gover actual sels oblidi que els catalans que han tirat endevant el pais necessiten ajuda ara, i aixó no vol dir regalar els calers, peró si ajudar aquesta gent a continuar endevant i reinsertar laboralment i dignement a la gent de certa edad.
    A lo que vosté es refereix dels sous de la Sra Montilla, per a mi és vergonyós, i totalment denunciable elque aquesta Sra està cobrant, per aixó es molt important que quan el nostre president de CDC Artur Mas guanyi les eleccions te que fer neteja i demostrar que els sous es poden equiparar perfectement al nivell de vida de la po blació. En quan a la seva explicació de les ajudes als empresaris, no es el banc qui decideis si realment dona els calers o no? sino, vagi com empresari anonim a demanar un d'aquest préstecs, i riurem tots.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  42. Benvolguda Alicia,

    He rellegit el comentari del senyor al que et refereixes i, crec, que li he contestat sobre el que em comentava.
    No es la meva intenció que aquest senyor voti o no a CiU, de fet, tot i que jo sóc de CiU ( pots llegir la primera carta per a veure els motius ), dic el que penso si bè sempre exposo que haurien de ser tots els partits els que fessin valer la coherència en els seus actes i més en aspectes com es l'atur.
    En el meu escrit, parlo del tema d'ajuts per aturats però sobre tot el tema de la formació i com crear ocupació´, però per a tota la població, joves i grans, ja que cada perfil té les seves particularitats i s'ha de treballar sobre totes elles per tal de que, com bé dius, qui ha aixecat Catalunya, pugui sentir-se recompensat amb una feina digne.
    El fet de la Sra. Montilla no es aïllat, es més, ha passat i passa a nivell de tots els partits, no ens hem d'enganyar, però es quelcom que s'ha d'erradicar, al igual que el que jo anomeno els "subsous", que es el cas del Sr. Baltasar, que té molt ben col.locades a la dona, a la filla i, fins i tot, a l'exdona ( totes tres càrrecs de relevacía amb elevats sous i sense la formació pertinent ). L'Artur està al dia de tot això i, de fet, dins de Convergència hi ha la instrucció de baixada de sous en època de crisi i evitar excesius càrrecs tot i que, insisteixo, va ser una de les errades del passat.
    El tema de les ajudes als empresaris, CiU, va proposar que fos l'estat qui avales les operacions financeres ja que els bancs estan completament tancats a donar-ne. Potser no m'he explicat correctament ja que, les empreses que gerento també han patit el mateix problema, que de fet té el seu origen en una mala gestió del sr zapatero y els seus ministres.
    En cap cas m'has de demanar disculpes, ja que penso que el meu blog ha de servir per tal de parlar, de dialogar, d'aportar solucions ja que, els comentaris nous, també arribaran per boca meva a convergència. Intento que tothom es pugui expresar lliurement tot i que no coincideixi amb la meva intenció de vot, ja que, en aquest fet està la veritable democràcia.
    una abraçada.

    ResponElimina
  43. Bon dia darrer anònim,

    Ja veus que el meu punt de vista es, precisament, que si es fan les coses malament, el polític ha de ser penalitzat econòmicament i, de fet, els que hi han actualment s'ho mereixen molt.
    Això es un fet que no es pot generalitzar ja que hi han bons polítics que quedarien "tacats" per una generalització com aquesta.
    Sobre els imports... Et semblen alts però a mi em semblen molt baixos ( t'he de recordar que jo soc regidor que va renunciar a sou i gestiono 4 carteres, a més sense tècnics, es a dir, m'ho he de fer tot solet ). Si tenim en compte que fa poc temps un soldador de primera o un paleta de primera cobrava més, la veritat, a mi em semblen baixos el sou. Altra cosa es sí cada un d'ells, em refereixo als que governen, realment s'ho mereixen.
    Sobre la formació he de dir que es important, molt important. Sobre tot per a poder reintroduir al mercat laboral profesionals d'altres sectors afectats per la crisi i que, dificilment tindran sortida en els propers anys ( quan dic això segurament pensareu en la construcció ). Et donaré un exemple, el marit d'una cosina meva queda a l'atur amb 52 anys, treballava a la construcció des de els 14 anys i li vaig aconsellar fer un curs de carretoner. Avui treballa com a carretoner en un magatzem logìstic.
    Sobre l'administració hi estem d'acord. Les paraules de l'Artur Mas van ser clares " S'ha d'aprimar l'administració, començant pels alts i mitjans càrrecs polítics".
    Avui en dia la tecnologia permet que tot vagi més ràpid i permet, precisament el aprimar les administracions que, de fet, paguem entre tots.

    No hi ha res a perdonar, tan sols agrair-te el teu comentari.

    Mercès.

    ResponElimina
  44. JO estic a l´atur tinc 41 anys y no trobo res, tots els empresaris diuem que la meva edad es conflictive, "conflictiva????".
    He fet 150 entrevistas i cap resultat.
    No em donen ajudas perque no soc inmigrant, aixo emb diu la assistenta social sota ma.
    Que tinc que fer?, a part em molesta que uns senyorpolitics cobrin 3500€ i altres 6000€ a europa.
    Esten molt malament, desencantats i desil.lusinats.
    Son racistas perque es fan ser racistas. Venen sense contractes, inmigrats il.legals tenen tots els drets i cap obligaciò, i a més humanitariament els tenim que pagar tot, I nosaltres?...

    Marc santa coloma de gramanet

    ResponElimina
  45. Bona tarda Marc,

    Evidentment cap edat ha de ser conflictiva a l'hora de trobar feina, àixò ha de ser evident.

    S'han d'aplicar mesures correctes per a recuperar la situació i trobar el benestar general, però per això s'ha de treballar de valent a nivell polític. Fins ara, a nivell de govern central s'han fet pedaços completament desaconsellats per qualsevol economista amb seny i, a més, per part de la UE. A nivell de Generalitat no s'ha mogut un dit.
    Evidentment, tal i com expreso a l'escrit penso que els polítics que governen, si hi han situacions com les actuals, han d'estar penalitzats, això es de calaix.
    Sobre la inmigració et prego que llegeixis el meu bloq el proper dilluns ja que en parlaré. En primer lloc de perque vivim aquesta situació, què s'havia de fer en el seu moment i el que ens queda fer ara.
    Potser algú em tildarà de "xenofov" però es tot el contrari, les coses s'han de dir pel seu nom. Si un partit polític té interés en dir que ha aportat una quantitat de milions d'euros per afers socials i no té imaginació ni formació com per a fer les coses bé, no cal que ens venguin motos.

    Una abraçada, Marc, i, de tot cor, espero que tinguis sort.

    ResponElimina
  46. Molt d'acord amb el teu plantejament , Jordi. Però amb alguna que altra apreciació.
    La meva opiniò es simple, ja veuras que el punt de vista objectiu de la ignorancia es el mes coherent,,,,.T'explico, el nostre sistema economic es basa en l'economía de consum, doncs la formula es simple,,,,mantenir el consum. Las empresas que mantenen la seva producció , mantenen el seu negoci, poden mantenir els llocs de treball, etc , etc.
    El secret , no aturar el consum,,,,i per fer-ho formulas n'hi ha.
    Gracies.

    ResponElimina
  47. Bona tarda Antoni,

    Efectivament, el principal secret per mantenir l'economia es el manteniment del consum. Per aquest motiu, països com França, Alemanya i Italia han baixat l'IVA en els sectors que han patit més baixada de consum, mantenint-lo a la resta.
    Aquí, ja ho veus, tot el contrari. Es pujarà l'IVA, cosa que es una veritable barbaritat i encara podem donar gràcies a que han tingut en compte la proposta de CiU de baixar-lo per a reformes.
    Hi ha, efectivament, moltes fórmules per incentivar el consum,però el consum té un elevat component psicològic. Si a una familia, a on tots treballen amb contractes indefinits, li donem les dades d'atur que hi ha, els EREs, etc, aquella familia contribuirà negativament sobre l'economia ja que deixarà de consumir i començarà a estalviar per tal de prevenir.
    Si s'apuja l'IVA, l'impacte psicològic serà exactament igual, al pujar preus s'ha de comprar menys, es a dir, hi haurà una baixada de consum. Per aquest motiu es fa al Juliol ja que, les compres de turistes més la despreocupació vacacional resten impacte a aquesta tendencia.
    Les mesures que indicava per tal d'aconseguir més ocupació ( que no suposaran cap cost a l'estat ), afectaran al consum, l'aturat tindrà estabilitat hi començarà a comprar més, pujaran les dades de consum i consumirem tots més.
    Moltes mercès pel teu comentari Antoni.

    ResponElimina
  48. Realment és un tema complicat. Jo penso que el govern actual socialista s'equivoca en tot el referent a economia, no escolta a altres partits que li poden donar una visió més objectiva.
    El poble és el més afectat en aquesta decisió. El que es veu a través de la barrera, és que no donen ajudes, les empreses tanquen, les indústries marxen,i les ajudes socials no arriben a tots, evidentment el que veiem és que l'immigrant rep més que l'autòcton, i això és una realitat no és xenofismo el dir les coses clares.La generalitat i el govern central venen grans empreses a empreses estrangeres ej SOREA i la torre Agbar a una empresa francesa, la qual està acomiada 400 catalans que diu li sobren.
    Per a mi, el més important és mantenir i defensar la nostra indústria, les nostres pimes etc .. Ja ens va passar amb Felipe González ens va deixar arruinats, però aquest govern ho està fent pitjor.

    Jordi, no és xenòfob dir les coses clares, és parlar d'una realitat, ser valent amb les cosas que ens interesan. Jo visc al Maresme i moltissima gent a hagut de marxar de la seva població (santa coloma, badalona, fins i tot de barcelona) davant l'allau de IMMIGRACIO descontrolada i racista amb el autòcton.

    Una salutació

    ResponElimina
  49. Moltes gràcies Alicia. Coincidim plenament.

    ResponElimina
  50. Hola bones idees,falta el financament que personalmet,treuria la vicepresindencia i tots els seus carrecs,viatges ect....

    ResponElimina
  51. He enviat una carta a cativistes, però ara ho faré dins dels seu bloc.
    Que per mi dos i dos sumen 4 i mai en la vida pot sumar cent.
    Amb això vull dir, que Catalunya no pot asumir
    tot l'Atur que hi ha per desgràcia i tota la immigració.
    I sincerament penso que es molt penós, però primer, son els de casa. I no vull dir que marxin tots, ni mol menys, però si un control del que realment no tenim.
    Estan parlan de fer retallades el Govern Central, i de aquest tema ningú ha dit res. Es com si no passes res. És molt fàcil, que vinguin obri la porta i que s'ha apanyin, això no funciona així, ja que tenir responsabilitats. I no les tenen. Crec, que des de Catalunya en de fer una crida a Madrid per què, és possint les piles, ja que com he dit tots, no podem. I això acabarà malament.
    Avui he sentit parlar per la ràdio un musulman, dien que si no deixaven que les dones portessin el burca, que les monges sortisint dels seus convents. I anesin vestides normals. Jo en pregunto? Aquest home que dret te de fircar-se amb les monges, amb els convents. Son ells que venen, son ells que tenen la obligació de adaptar-se i si no els agrada que tornin al seu país. Una dona si va al seu país, ha de anar tapada com ells volen. I qui son? per venir aqui? i donar instruccions, jo no entenc com la radio, li ha deixat parlar. Es que si no ens possem el punts sobres les ies, ho passarem malament. Aquesta gent son tussuts. I per ha on van, van marcan el seu territori. I això no potser. Son ells, que tenen que cumplir les nostres lleis. No ells, arribar ha decidir, de lligar auna dona, o voler tapiar en vida. No estem al Islam.
    Estem a Catalunya i som un País demòcrata. I no hem de cedir, als seves lleis.
    I en relació a la resta hem de tenir el que poguem. I no tenir persones, en pisos pateres, no deixar que robin per tot arreu, hi ha que possar un ordre. A mi ja m'hen pres tres cop el moneder amb tota la documentació. A part, de estar a punt de entrar a casa, de robar-nos el cotxe, que gràcies als mossos al van trobar per un pèls, Ja anaven a sortir carregat fora d'Espanaya. Jo tot aquest desmadre, no ho havia vist mai. I crec, que que a part de eixecar l'economia possar ordre també, som una ciutat que el turisme el necessitem. I ens estem jugant!!
    Montse,

    ResponElimina
  52. Estic d'acord amb el musulmà, si estem en un país demòcrata per què una dona no pot decidir portar un mocador al cap. Conec de dones universitàries ben cultes musulmanes que porten el mocador perquè els agrada portar-lo sense que ningú els hi obligui. Per què un català quan va al Marroc no li prohibeixen portar una cosa tan ridícula i inútil com una corbata que no serveix per res? Per què no prohibeixen a cap país del món que una monja vagi vestida de monja quan assisteix a classe? Si et molesta tant allò estranger, que tota l'estona fas referència a Catalunya com el teu país, per què no et molesten les lleis que imposen des d'Espanya? Des de l'UE, des del Fons Monetari Internacional? Com ara el 'decretazo ZP'. Sàpìgues que els economistes diuen que si hi hagués més immigració que la que hi ha ara no caldria allargar l'edat de jubilació fins als 67 anys i que la immigració aporta més ingressos que despesa a l'Estat, sense anar més lluny, al darrer programa d'Àgora de TV3, un economista de dreta i un d'esquerra, cal informar-se abans de parlar i no deixar-nos portar pel nostre instint racista, això no té cap cientificitat, és un mer sentiment nascut de la por que tenim per culpa de la nostra pobra endogàmia, ja està bé de ser tan tribal, cal obrir una mica el cervell, o què et fa pensar que el país que sempre ha tingut el major índex d'immigració s'hagués convertit en la primera potència del món?

    ResponElimina