dimecres, 24 de març del 2010

La desafecció política

Aquesta carta es més llarga que les demés i, tal i com he garantit a un bon amic que, de ben segur, riurà al llegir aquestes línees, també us garanteixo que les properes seran menys llargues i espero els vostres comentaris al bloq i no per email ja que, per ara, he rebut més de 150 emails vostres.

Es ben sabut per tothom que, cada cop que hi ha eleccions, s’incrementa el número de persones que no voten. Anem a examinar el perquè no es vota.

Cada cop hi ha més casos de corrupció, polítics o alts càrrecs que, en lloc de treballar pel poble que es pel que estan, miren per la seva butxaca i cometen il·legalitats. Aquest fet té un caire positiu dins de lo dolent i es que, cada cop, es detecten aquests casos amb més rapidesa. Però no es suficient, casos com Pretoria i Millet ens ho deixen clar, així com descobrir que la dona del President Montilla cobra un sou i 13 dietes mensuals que, per a mi, també son sous.

Per altra banda hi ha l’etern discurs preelectoral en que molts polítics prometen allò que no compliran o compren els vots. Un exemple clar el tenim quan el PSOE es va comprometre a tornar 400 € a tots els espanyols i desprès els va tornar a recuperar, voler donar solució a les caigudes de la llum mitjançant una MAT que no s’ha realitzat ni projectat mai, un estatut de Catalunya que ens hauria de salvar econòmicament de tots els problemes i que, avui sabem que haurem “d’estalviar” 2.000 milions d’euros a descomptar del poc que s’ha aconseguit i un llarg etcètera.

Després trobem aquella gent que va anar a votar al seu partit i va veure com un partit guanyava les eleccions però qui governaria seria la unió de tres partits amb els efectes que tots veiem cada dia.

Un dels fets que més crida l’atenció es la formació dels polítics. Pel carrer corre el remor que un polític es dedica a la política perque cap empresa privada el voldria per manca de formació. Veiem ministres i Presidents sense idiomes i amb una formació que, en molts casos no supera l’EGB.

Què s’hi pot fer? Doncs moltes coses, per a començar els partits han de patir una gran reconversió i un canvi de mentalitat. S’ha d’estar al servei del poble no manar al poble. Han de ser polítics amb formació, realment professionals i, tot i això, prendre mides de control per a que a cap d’ells se li acudeixi “ficar la ma a la caixa”.

Des de fa ben poc soc afiliat a Convergència Democràtica de Catalunya i sempre havia pensat no afiliar-me a cap partit tot i que sempre m’ha agradat treballar pel poble i ser regidor per CiU a Vallgorguina. La raó d’afiliar-me, si ets una persona desenganyada amb els polítics, la veuràs molt clarament.

En primer lloc, quan Convergència va contactar amb mi ningú no em va demanar que m’afilies, volien gent que treballes pel poble i aportes coneixements.

En segon lloc vaig tenir la oportunitat de contactar amb en Felip Puig i en Josep Rull a una reunió degut a que vaig fer unes propostes per l’Aeroport. Em va sorprendre la convocatòria ja que no esperava que, dirigents d’un gran partit, m’escoltessin i prenguessin nota dels meus coneixements sobre el transport. Però molt més em va sorprendre quan en Puig em va dir: “ En què podem ajudar al poble de Vallgorguina des de Convergència?”. Els vaig explicar el projecte de transport públic del Baix Montseny, un projecte que unia als pobles independentment del signe polític de cada Ajuntament i que donaria servei a tots els nostres vilatans. Sabeu què van fer? Em van donar tots els mitjans que necessitava amb una condició, no fer públic l’ajut de Convergència ja que podia perillar l’aprovació del projecte. Es a dir, no penjar la medalla a Convergència tans sols buscar el benefici pel poble i avui em veig amb l'obligació moral de fer-ho públic.

En tercer lloc la política que segueix convergència es de captar veritables professionals, un exemple es la incorporació d’en Ramon Tremosa com a cap de llista per les europees, unes eleccions per a les que ningú hi aposta fort però per a Convergència es una oportunitat única per tal de transformar Catalunya en el principal centre logístic d’Europa gràcies als nostres ports, el qual ens generaria molts llocs de treball, millora d’infraestructures i canvi de model econòmic del país, així como una regularitat i estabilitat del mateix.

En quart lloc la facilitat per accedir a la direcció del partit, molts empresaris, treballadors, aturats, demanen tenir sentades amb directius de Convergència i per a tothom sempre hi ha un sí.

Crec que el model que presenta Convergència es, precisament, el canvi que es precisa, junt amb les mides internes i que s’aplicaran per tal d’evitar l’acció d’aquells corruptes que apareixen a tots els partits. Tot això junt amb una correcta gestió i propostes que necessita Catalunya.

Per aquest motiu, a tots els desenganyats, us demano, doneu un vot de confiança a Convergència, intenteu parlar amb els dirigents ( jo us puc posar en contacte amb ells ) perque sempre hi ha un sí per a servir als catalans i a fer gran el nostre país, Catalunya.

4 comentaris:

  1. Benvolgut Jordi, no ens conneixem personalment, tant sols pel fbk. M'he llegit la teva carta i estic d'acort amb tot, per ser més exactes amb la primera part al 100 x 100. Però malgrat no ens agradi escoltar-ho, que ens ho diguin o fins i tot reconneixe-ho, també a CiU conec casos de poca transparència (per parlar finament). Ara no venen al cas però existeixen. Molts electors que són o eren votants nostres potser no s'han transfugat (per qüestions morals) però d'alguna manera ens han abandonat deixant d'anar a votar pels motius que tu mateix comentaves. De fet, si no estàs directament vinculat a la política com tu o jo, es més fàcil d'entendre. No tothom té la capacitat de reacció de revelar-se contra la corrupció i el que fan es ignorar els polítics. Nosaltres inclosos. Pot ser per culpa de tercers, pero al cap i a la fí la mala imatge ens perjudica també a nosaltres molt a pesar de que els actuals governants no ho fan pitjor perquè no s'entrenen.
    En definitiva, no sé si amb persones com tu i jo, serem capaços de canviar aquesta tendència. Suposo que mentre hi creiem, si més no ho seguirem intentant.
    Salut.

    ResponElimina
  2. Efectivament, Natural. Quan parlo dels temes de corrupció, en cap cas he tret del mig a CiU. De fet ho indico de forma general ja que a tots llocs ha passat.
    Jo crec amb la possibilitat de canviar tot això i amb la resposta de CiU ja que, tal i com he sentit dir moltes vegades a en Felip Puig, CiU s'havia equivocat i molt. L'opossició ha fet que hi hagi un canvi important dins Convergència en aquest aspecte i es la linea a seguir.
    Per a mi seria molt maco, i ho dic de tot cor, que tots els partits pensesin en aquest aspecte igual que ho està fent ara. Llavors sí que veuriem la veritable democràcia.

    ResponElimina
  3. Crec que tots tenim que canviar i també de mentalitat, molt suvint la gent de fora de la politica també ajuda a la corrupció. Per que hagui corrupció te que haber un que corrupta i un que es deixa corrumpir. Jo ho veig com un gran problema i la veritat es que et desepciona segons quins comportaments. Una abraçada.
    Rosa Ibañez

    ResponElimina
  4. Efectivament Rosa, s'ha d'erradicar tant al comprador com al que es ven. Per això s'han de crear mecanismes de control que no facin possible l'acció d'aquests energumens.

    ResponElimina