dimecres, 12 d’octubre del 2011

PER?

No m’he pogut estar de parlar sobre el PER desprès de les paraules d’en Duran i Lleida i les posteriors reaccions a tots els medis "Nacionales" i faxendes.

El PER, “ Plan de Empleo Rural”, és un subsidi que va començar a aplicar en Felipe Gonzalez el 1984 per mirar de donar solució a la problemàtica del pobre camp d’Andalusia i Extremadura. En definitiva, es tracta de que, un treballador del camp, amb 35 jornals a l’any ( aquest any son 20) té dret a percebre un subsidi per a la resta de l’any. Amb aquesta mida pretenia que els jornalers poguessin estar a disposició dels grans latifundistes per a la collita i no haver d’emigrar per manca d’oportunitats de subsistència. A l’any 1996 el PER es va ampliar a Murcia, Castella – La manxa, Castella – Lleó, Comunitat Valenciana, Aragó i Canàries, però sense tenir, els seus jornalers, dret al subsidi.

La realitat ha estat molt diferent. Els jornalers treballen els jornals estipulats per a cada any ( torno a recordar que aquest any son 20 ) i la resta de l’any, a més de percebre un subsidi de 426 euros de mitja, treballen a l’economia submergida, molts cops, amb el mateix amo ( latifundista). S’ha de dir que les dades oficials de cost del PER, és de 147 milions d’Euros anuals.

Les paraules de Duran i Lleida, han estat interpretades, de forma oportunista, pels mitjans de comunicació de l’estat espanyol com un atac als andalusos. Res més lluny de la realitat, tan sols s’ha tractat d’una campanya d’oportunisme que els dos grans partits espanyols aprofiten per a desprestigiar el nom de Catalunya i mirar de conquerir el vot de catalans i catalanes d’origen andalús.

L’estratègia d’atacar a Catalunya és la carta de presentació del PP per aconseguir vots arreu de l’estat espanyol, però també és la del seu competidor el PSOE, d’eon algun dirigent ha tingut la barra de tractar als catalans de xenòfobs. El seu control sobre la totalitat dels medis de comunicació han fet la resta.

Què volia dir en Duran i Lleida? Que mentre a Catalunya tenim una discriminació fiscal important respecte a Espanya, mentre paguem religiosament els nostres impostos directes i indirectes, mentre ataquen la nostra cultura i la nostra llengua, mentre els nostres aturats miren d’emprendre noves iniciatives empresarials, mentre ens limiten el creixement econòmic, mentre hem d’aplicar retallades, l’estat espanyol no aplica retallades com caldria fer, ens deu milions d’euros, en efectiu i en inversions, tenim peatges com no tenen a la resta d’Espanya, no tenen present el corredor del mediterrani com a inversió preferencial perquè donaria riquesa a Catalunya i, a més, amb els diners que haurien d’aportar a Catalunya fan línies d’AVE com la de Osca a Saragossa, que agafen 20 persones al dia, autopistes gratuïtes arreu, trams de metro a Madrid i salvatjades com el PER, a més d’una llarga llista de perjudicis vers Catalunya, a més de no aplicar retallades que ja fa temps que toquen.

No era un atac a Andalusia ni als andalusos, era un atac frontal als polítics del PP i del PSOE, no seria més lògic crear un pla de reactivació econòmica de la zona, trencar amb els grans latifundis que ofeguen als jornalers, enlloc d’aplicar una subvenció que tan sols incentiva el conformisme?

Doncs, no. No ens hem d’enganyar, aquests dos partits veuen a Catalunya com la vaca que s’ha de munyir per tal de garantir la seva estada a la moncloa i faran i desfaran segons els convingui perjudicant, sempre, a Catalunya, als catalans i catalanes, que, indiferentment del seu lloc de naixement, pateixen aquesta situació.

I PER què? PER poder comprar els vots de gent que tindrien més alternatives a la vida que una trista subvenció si tinguessin dirigents amb seny i PER seguir utilitzant a Catalunya com la guardiola d’eon s’han de treure els diners per tal que aquests senyors tinguin una cadira on seure.

Com que a Madrid no ens deixaran ser el país que volem ser, ni permetran el nostre creixement i com que l’estat espanyol no té forma de Donut, ja cal que votem i lluitem per Catalunya fins a donar el pas definitiu. Votem per Catalunya !!!!!

4 comentaris:

  1. No és per res, però estic plenament d´acord amb tu... Ja està bé de criminalitzar els catalans i Catalunya. De cambiar el sentit dels discursos com a un le convé i utilitzar-ho com més interesa per guanyar vots a costa dels altres. Que facin el seu propi discurs i deixin d´analitzar la resta. O millor que ajudin a arreglar el país (sencer).

    ResponElimina
  2. Tothom sap inclus els de Madrid, que lo del PER es la ostia, pero ho diuen en petit comite.

    El Duran el que va dir es " Colocarle el cascabel al gato " i dir lo que ningú s atreveix a dir.

    J han tantes coses que s han de dir i es callan.

    Es silencian politicament, i així va el pais.

    De totes maneres ja cal que ens preparem quan els del PP gobernin amb la majoría absoluta.

    No faran PER, faran POR.

    ResponElimina
  3. Bé, ells diuen que ens costa mes a nosaltres tenir els consell comarcals que el PER, que i hem de dir.

    Albert

    ResponElimina